La Chişinău a avut loc, ieri 18 mai premiera mondială a filmului “Tenis cu moldovenii” realizat de scriitorul şi actorul englez Tony Hawks, în baza cărţii cu acelaşi nume. Veniturile obţinute din proiecţia filmului vor fi folosite pentru construcţia unui nou sediu pentru copii cu dizabilităţi”Tony Hawks Centru”, în prezent “Hipocrates” care activează în Chişinău de 10 ani. Pentru a scoate acest film Tony Hawks a investit din propriul buzunar aproape 200 mii de lire sterline. Scriitorul nu a apelat la echipe hollywood-iene pentru a nu denatura mesajul și adevărul. Filmările peliculei au durat 2 luni, în Chișinău cu o echipă de actori moldoveni, apoi au urmat  cîteva zile de filmări în Marea Britanie şi Israel.  „ M-am așteptat că o să fie mult mai greu, dar oamenii au fost  foarte cooperanţi. A fost destul de ușor să filmăm aici. Cea mai mare dificultate a fost comunicarea în limba engleză”, a  spus Tony Hawks în cadrul conferinței de presă organizată la Ambasada Marii Britanii din Chișinău.

Scriitorul planifică un turneu de promovare al filmului, iar din 18 iunie, producția va rula și în cinematografele din Marea Britanie.

Filmul este bazat pe fapte reale. Tony Hawks a ajuns prima dată în Republica Moldova în urma unui pariu. El trebuia să învingă la tenis selecționata Moldovei de fotbal. Așa încep aventurile scriitorului englez pe tărâmul mioritic.

În perioada 19-27 mai 2012, filmul “Tenis cu Moldovenii” va rula între orele 16 :00 și 18 :00. Costul unui bilet variază între 30 și 60 lei.

Distribuie articolul: