Festivalul Filmului European din Republica Moldova demarează anul acesta duminică, 11 mai la cinematograful Gaudeamus din Chișinău. Filmul „La limita de jos a cerului”, o co-producţie România – Republica Moldova, este capul de afiș al evenimentului va fi prezentat în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere. România deschide, pentru al doilea an consecutiv, Festivalul Filmului European – o premieră absolută în istoria organizării acestui eveniment în Republica Moldova. 

Înalți oficiali de stat din Moldova și Româniavor fi prezenți la deschidere. Toate producțiile din cadrul festivalului au intrarea liberă. „La limita de jos a cerului” este un film produs în 2013 de regizorul Igor Cobileanski. E o dramă care-i are ca protagoniști pe actorii: Igor Babiac, Sergiu Voloc, Ela Ionescu, Igor Caras-Romanov, Angela Ciobanu.

la Limita de jos a cerului

Filmul spune povestea lui Viorel (Igor Babiac), un tânăr care locuieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

Filmările au avut loc în Republica Moldova, timp de 35 de zile, iar postproducţia a fost realizată la Bucureşti. Scenariul este semnat de Igor Cobileanski şi Corneliu Porumboiu. Producătorul filmului este Alexandru Teodorescu, de la Saga Film, iar line-producatorul Valentina Iusuphodjaev, Brio Film Moldova.

Iată lista întreagă a filmelor din cadrul Festivalului și zelele de rulare la Cinema Gaudeamus:

Festival Film European

Distribuie articolul: