Actorul și regizorul Anatol Durbală și-a realizat un vis măreț – acela de a ajunge la Warsaw Film Festival cu prima sa producție cinematografică – „Ce lume minunată”. Filmul a fost prezentat publicului ieri seară, după ce actorul și regizorul Anatol Durbală, împeună cu Sergiu Cumatrenco Jr. –  producătorul lungmetrajului și co-fondatorul „YouBeSC” au fost întâmpinați în Polonia.

Lungmetrajul „Ce lume minunată” a fost selectat oficial în secțiunea Debut din cadrul celei de a 30-a ediții a prestigiosului Festival de Film de la Varșovia.

Pentru acest merit important, Anatol Durbală și Sergiu Cumatrenco Jr. s-au îndreptat chiar ieri spre unul dintre cele mai vechi și importante festivaluri de film din Europa.

Filmul a fost proiectat ieri seară, la Multikino, la ora 21.15, însă înainte de proiecție, cei doi basarabeni au participat în cadrul unei conferințe de presă. 

Solicitat de noi, actorul și regizorul Anatol Durbală ne-a mărturisit: „Pentru mine rezultatul este deja, e important anume faptul că am fost selectați și puși alături de alte 14 filme din întreaga lume, filme bune, unele premiate la Cannes. Dacă vă gândiți la premii, astea nu se vor decide decât pe 18 octombrie. Festivalul e încă în plină desfășurare.”

Amintim că lungmetrajul „Ce lume minunată” a participat, la 4 iunie curent, la Festivalul TIFF din Cluj-Napoca, România, cu o proiecție specială. A urmat apoi tot o proiecție specială în cadrul Balkan Film Festival din Tirana, Albania. În septembrie, filmul a ajuns, în urma unei selecții oficiale, și la Festivalul ”Sir Charlie Darwin Film Festival” din Londra, Marea Britanie.

Potrivit UNIMEDIA, actorul Teatrului Național “Mihai Eminescu”, Anatol Durbală a lansat la 4 aprilie 2014 primul său film “Ce lume minunată”, pe care îl dedică dedică tuturor tinerilor uciși și maltratați în timpul protestelor violente din 7-8 aprilie 2009 din Republica Moldova.

Producătorul peliculei este Sergiu Cumatrenco Jr., iar rolurile principale sunt interpretate de actorii Igor Babiac și Igor Caras-Romanov.

Foto: Bartek Trzeszkowski, Facebook, captură video

Distribuie articolul: