Un lucru bine știut e că obiceiurile alimentare nesănătoase se trag încă din copilărie. Și totuși, câți părinți țin cont de această regulă? Se întâmplă atât de des să întâlnim prin magazine părinți, ai căror copii se îndreaptă exclusiv spre raftul cu fast-food; părinți, ai căror copii sunt predispuși să dezvolte, pe zi ce trece, dragostea pentru mâncarea nesănătoasă și, într-un final, obezitatea care devine fatală...

Majoritatea părinților contempoani cunosc despre faptul că mâncarea nesănătoasă provoacă dependență. Mai cu seamă zahărul posedă o influență atât de mare asupra creierului uman, încât poate fi asemănat cu drogul heroina. Din dorința de a le oferi copiilor tot ce au mai bun, mulți părinți confundă mâncarea cu adevărat benefică cu cea scumpă și bogată în aditivi alimentari sau colesterol, pe care o dau copiilor. Dacă un om este alimentat încă de la vârstă fragedă cu produse, ale căror ingrediente, în exces, cauzează dependență și disfuncții (exemplu: natriu sau zahăr), există o mare probabilitate ca aceste obiceiuri alimentare să devină parte componentă a vieții sale până la maturitate.

„Rewind the Future” sau „Înapoi în Viitor” este un film realizat de către organizația Children’s Healthcare of Atlanta Strong4Life încă în 2013. Odată încărcat pe YouTube, acesta a fost vizualizat de peste 6 milioane de oameni din întreaga lume.

În aproape două minute, filmul ilustrează povestea reală a unui bărbat pe nume Jim – un american, a cărui viață trece intermitent, prin fața ochilor, după ce a suportat o criză cauzată de obezitate. Odată ajuns la Spitalul de Urgență, bărbatul și-a amintit toate obiceiurile alimentare nesănătoase care l-au predispus să devină obez. Mesajul acestui spot social este unic și mai actual ca niciodată: Alegerile alimentare pe care le face copilul de astăzi sunt obiceiurile pe care le are acesta odată ajuns la vârsta adultă.

Vă întrebați despre cum puteți exclude mâncarea nesănătoasă din dieta copiilor? Excludeți alimentele nesănătoase treptat. Înlocuiți produsele care conțin aromatizatori, zahăr și conservanți, cu alimente bio. Sucurile din comerț trebuie să fie înlocuite cu apă și fresh-uri preparate acasă (în primele 5 minute de la stoarcere, își păstrează toți nutrienții). Adăugați la fiecare masă a copilului fructe și legume autohtone, bogate în fibre. Încă o idee: inițiați copiii în procesul de preparare a bucatelor. Ce veți câștiga în schimb? O viață fericită pentru voi și copiii voștri.

Distribuie articolul: