Autoarea și ex-politiciana rusă Irina Hakamada a ascuns mult timp că este mama unui copil special, ba mai mult, a luptat vreme de 19 ani pentru a-și ajuta fiica să nu mai fie ignorată și discriminată de către societate. Astăzi, Maria Sirotinskaya are încredere în sine și forțele proprii, se află într-o relație și a acceptat să se filmeze într-un spot destinat Zilei Mondiale a Sindromului Down.

La 16 martie, pe internet a apărut într-un clip în care Maria apare alături de iubitul ei – Vlad Sitdikov – un tânăr cu Sindromul Down, care e recunoscut pentru performanțele sale sportive și jurnalistice. Cuplul a vorbit despre performanță și succes, chiar dacă se ciocnește în fiecare zi cu etichete din partea societății.

„Vă spun sincer: sportul este pentru toată lumea. Atunci când îl practic, pot ridica și 100 de kilograme din poziție culcată. Desigur, unii nu mă iau în considerare, pentru că am Sindromul Down. Dar nu trebuie să stai cu mâinile încrucișate, trebuie să muncești mult asupra ta. Contează să fii tu însuți. Sunt sănătos, sunt puternic, sunt tare”, recunoaște Vlad, în clip.

2

În 2017, Maria împlinește 20 de ani și chiar dacă acceptă rar să vorbească despre stigma care le este pusă persoanelor cu Sindromul Down, a făcut asta în spotul video.

„În timpul liber, ador să fac teatru. Fac și o specializare de ceramist la un colegiu”, a recunoscu fiica Irinei Hakamada.

Foto: captură video, Instagram, VKontakte

Distribuie articolul: