Iulia Timoșenco este în a 12-a zi de cînd a anunțat greva foamei protestînd violențelor la care ar fi supusă conform declarațiilor acesteia. Îngrijorată la maxim de starea sănătății mamei sale, fiica Iuliei Timoșenco apelează la o întreagă Europă pentru a schimba situația și a ameliora viața mamei sale care este tratată foarte prost în închisoare, anunţă atlantico.fr

Expremierul ukrainean suferă de probleme ale coloanei vertebrale, iar viața din închisoare îi agravează starea de sănătate. În acest weekend, fiica victimei a rugat guvernul Germaniei să „salveze viața mamei sale”. Rezultatul nu a întîrziat să apară, chiar de la Angela Merkel.Mai multe țări din Uniunea Europeană au amenințat Ukraina cu un boicot politic. Iar zilele trecute la Strasbour, în cadrul şedinţelor de primăvară a Adunării Parlamentare ale Cosiliului Europei a avut loc o conferinta de presa in suţinerea acesteia. Cu toate acestea fiica expremierului ukrainean mai rămîne a fi nemulţumită de “boicotul ” europenilor.
Amintim că Iulia Timișenco a fost arestată în august 2011 pentru abuz de putere în stat. Apărătorii ex premierului vorbesc că ar fi vorba de o răzbunare personală a actualului președinte a Ukrainei-Victor Yanucovici.

Distribuie articolul: