Într-un discurs emoționant susținut la gala MTV VMA 2017, Pink, care a fost distinsă cu trofeul Michael Jackson MTV Video Vanguard, nu le-a mulțumit celor care au contribuit la ascensiunea ei, ci a oferit o lecție de viață. Cântăreața a ținut un discurs dedicat fiicei sale în vârstă de șase ani, Willow, în care a vorbit despre puterea de a ține piept discriminărilor.

Pink a povestit despre o întâmplare recentă în care fiica ei i-a spus că se simte urâtă pentru că arată ca un băiat cu păr lung. Contrariată, cântăreața i-a pregătit celei mici o prezentare în care i-a vorbit despre starurile rock cu înfățișare androgenă.

„În urmă cu puțin timp, o duceam pe fiica mea la școală. Dintr-o dată, ea mi-a spus: «Mamă, sunt cea mai urâtă fată». Iar eu am reacționat: «Ce?». «Da, arăt ca un băiat cu părul lung». Am început să mă gândesc. Ai șase ani, de ce ai spune asta? De unde vine chestia asta? Cine ți-a spus așa ceva? Pot să snopesc în bătaie un copil de șase ani? Dar nu am spus nimic. M-am dus acasă și am făcut o prezentare în Power Point pentru ea. În acea prezentare i-am arătat staruri rock cu o înfățișare androgenă și artiști care nu și-au ascuns trăirile interioare și care au fost arătați cu degetul pentru asta, dar care și-au continuat drumul fără să le pese de ce spun alții. Mă refer la artiști ca Michael Jackson, David Bowie, Freddie Mercury, Annie Lennox, Prince, Janis Joplin, George Michael, Elton John și mulți alții. Ochii ai străluceau în acele momente“, a povestit ea.

capture-20170829-081836

Reacția fetiței în momentul în care mama, Pink, îi spune că e frumoasă și că o iubește.

Pink și-a încheiat discursul mulțumind artiștilor care reprezintă modele puternice pentru cei din jur, îndreptându-și atenția și spre fiica sa, care se uita din public.

„Când oamenii râd de mine, exact asta spun: că arăt ca un băiat, că sunt prea masculină, că am prea multe opinii, că am un corp prea musculos. Și am întrebat-o: «Mă vezi lăsându-mi părul lung? Mă vezi schimbându-mi corpul? Mă vezi schimbându-mi atitudinea?», și ea mi-a răspuns: «Nu, mamă». Așadar, copila mea, noi nu ne schimbăm. Noi îi ajutăm pe alții să se schimbe astfel încât să poată vedea mai multe feluri de frumusețe“, a încheiat ea, scrie unsitedemuzica.ro