Pentru prima dată un moldovean are șansa să concureze cu cei mai buni 31 de jucători de baschet de stradă din lume, în finala de pe 29 august, din Istanbul, Turcia, în cadrul Red Bull King of The Rock.

Ani de zile, „regii” baschetului unu la unu s-au decis la Alcatraz, temuta închisoare americană. Anul acesta, „încoronarea” va avea loc la Istanbul, în Turcia. Însă până acolo, Moldova va avea propriul „rege” al baschetului. Acesta se va decide la Red Bull King of the Rock, cea mai prestigioasă competiție de unu la unu, pe 4 iulie, în incinta terenului sportive al Liceului Teoretic „Ion Creanga” din Chișinau, începând cu ora 18:00.

Red Bull King of the Rock este un joc în care nu e loc pentru dubii, e o competiție care implică rezistență și abilitate. Nu există nici antrenor, nici echipă pe care te poți baza, există doar un singur adversar și obiectivul – de a câștiga! Ritm frenetic, luptă la un pas de un fault – toate la capacitate maximă!

Sistemul de desfășurare al competiției este simplu, asemenea duelurilor care au loc în baschetul de stradă: câștigi sau pleci acasă!

Jucătorii au la dispoziție cinci minute, dar nu mai mult de 15 secunde la o singură posesie, pentru a demonstra că e mai bun decât adversarul său. Atenție la faulturi! Jucătorii au maxim cinci la dispoziție înainte de a fi descalificați – orice greșeală antisportivă duce automat la descalificare.

Punctajul va fi același ca la baschetul obișnuit, aruncările fiind fie 2 puncte, fie de 3 puncte. Dacă s-a faultat pe aruncare la coș, se primește un punct, iar posesia se schimbă.

unnamed

Pășeste pe teren doar cu jocul și cu numele tău. Domină, sau vei fi dominat. Și nu uita, vei fi respectat doar atunci când îți vei câștiga acest respect pe teren și niciun moment mai devreme. Ești pregătit pentru toate acestea?

În doar 6 ani de existență Red Bull King of The Rock, a reușit să se transforme dintr-un joc american pentru iubitorii de streetball, într-un proiect internațional prestigios.

Vă invităm să fiți martorii unei competiții pe cinste și să-l cunoaștem în premiera pe regele streetball-ului din Moldova!

Pentru mai multe informații, acceseaza:  Redbull.ro/kingoftherock

Distribuie articolul: