Sunt zile în care nu ai nici cel mai mic chef să îți faci un machiaj sofisticat. Dar nici nu vrei să dai ochii cu lumea complet nemachiată. Dacă azi e una din acele zile, acest ghid simplu de „no make-up look” te va ajuta să obții un ten impecabil, sănătos, radiant, fără a-l încărca cu prea multe produse cosmetice. Un look perfect pentru vară, pentru o zi obișnuită la birou, care-ți complimentează trăsăturile naturale ale feței.

Baza impecabilă

Pentru acest tip de machiaj se pune accent pe calitatea tenului, astfel că trebuie să îl cureți bine înainte să aplici produsele cosmetice. Folosește un BB Cream în loc de fond de ten, pentru a da pielii tale naturalețea evidnetă de care are nevoie acest „no make-up look.” Ideal ar fi să combini BB Cream-ul cu crema ta obișnuită de zi și apoi să aplici, masând ușor, pe toată fața.

Foto: pinimg.com

Foto: pinimg.com

Iluminator

Pentru a-i oferi chipului tău un subtil lifting, aplică puțină(!) cremă iluminatoare pe pomeți, podul nasului și zona de deasupra sprâncenei – de la jumătate spre capăt. Nu o estompa până nu treci la pasul următor

 Pudră bronzantă/blush

În funcție de tonul pielii tale, de vreme, de starea ta, aplică puțin blush sau pudră bronzantă sub zona iluminată a pomeților tăi. După ce-l întinzi uniform, amestecă, folosind peria, ușor pudra bronzantă cu iluminatorul mai sus menționat.

Foto: imgur.com

Foto: imgur.com

Fard de pleoape

Folosește numai farduri de pleoape de culoarea pielii. O nuanță de șampanie, un roz sau un crem sunt cele mai potrivite. Un singur strat dat pe pleoape este mai mult decât suficient.

Fără tuș

Va trebui să renunți la tuș, da. ( te cam chinuiai să îl aplici egali pe ambii ochi, nu?) Dar ai o alternativă, mult mai ușoară: folosește un creion negru în interiorul ochiului – dar nu pe partea inferioară cum procedezi de fel, ci în interiorul pleoapei superioare. Astfel vei da o definire naturală privirii tale.

Rimel

Dacă obișnuiești să folosești gene false, renunță la ele. Un strat subțire de rimel dat pe gene e mai mult decât suficient pentru a-ți accentua privirea.

Foto: loreal-paris.nl

Foto: loreal-paris.nl

Sprâncene conturate discret

Deoarece nu insiști prea mult pe machiajul ochilor, pentru „no make-up look” responsabilitatea sprâncenelor crește. Așa că piaptănă-le și conturează-le ușor cu un creion special de sprâncene, într-o nuanță cu un ton mai deschis decât culoarea părului tău.

Ruj discret

Pentru a-ți finaliza machiajul ușor, folosește pentru buze un ruj într-o nuanță de oranj mat sau roz pal. Roșul nu are ce căuta aici!

SURSA

Distribuie articolul: