O fetiță de doar trei ani a fost uitată de către părinți în troleibuzul de pe ruta 22. Incidentul s-a produs duminică, 29 noiembrie, în jurul orei 16:00. Informația a fost confirmată pentru jurnaliștii AGORA de ofiţera de presă a Regiei de Transport Electric Chişinău, Felicia Rusu. 

Copila a fost observată de șoferul troleibuzului, care a spus că a văzut-o pe fetiță cum dormea pe un scaun din salonul transportului public. Bărbatul a sunat imediat oamenii legii.

De îndată ce troleibuzul a ajuns la stația terminus, micuța a fost preluată de către ambulanță și poliție.

Oamenii legii spun că fetița se afla în transportul public împreună cu tatăl ei și niște cunoscuți. Ultimii au coborât din troleibuz, însă au uitat de copil. Acum aceștia riscă amendă sau muncă neremunerată în folosul comunității.

„Minora era cu tatăl și alți membri ai familiei care erau cu un cărucior în care se afla un copil. Ulterior, aceștia au coborât neobservând că fetița a rămas”, a spus pentru AGORA ofițera de presă a Poliției Capitalei, Natalia Stati.

Oamenii legii mai spun că atunci când șoferul troleibuzului a alertat poliția despre acest caz, la scurt timp au sunat și părinții copilului.

Pe numele părinților a fost întocmit un proces-verbal în conformitate cu articolul 63 din „Codul Contravențional” „Neîndeplinirea obligațiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului”. Acum aceștia riscă o amendă de la 300 la 750 de lei, sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 15 la 25 de ore.

Distribuie articolul: