Pe Diana, am cunoscut-o din întâmplare. Dar cum nu există evenimente întâmplătoare, e imposibil să nu te atragă un titlu atât de simplu și magnetic, ca „The Dianne”. A plecat la București pentru studii de licență, iar acest oraș i-a trezit o mulțime de semne de întrebare, dar și suficiente răspunsuri. I-a plăcut dintotdeauna să scrie și totuși, și-a lansat un blog abia la început de august. Chiar dacă nu se consideră blogger în sensul autentic, îi place să transmită mesaje femeilor și să facă asta într-un mod care aprinde rozul din obraaji. Ne-a spus că e prima oară când este solicitată pentru un interviu, de aceea apreciați această încercare de a cunoaște câțiva centimetri din micro-cosmosul unei fete de 20 de ani, care invită femeile la un dialog ce exclude hainele și machiajul.

Ce s-a întâmplat în interiorul tău, în această vară, ca să decizi că blogul e cea mai bună variantă de exprimare. De ce „The Dianne”? E un blog citadin?

Mi-a plăcut mereu să scriu. La un moment dat, vara asta, am auzit, într-un interviu: „Destinul îți spune în fiecare zi că trebuie să ajungi undeva. El e trage în direcția aia. Tu poți să-l ignori.” Mi-au plăcut foarte mult vorbele astea și m-am gândit că dacă asta îmi doresc să fac, asta ar trebui să fac și atât, fără să îmi pese de părerea altora. Nu mă consider blogger sau nu știu ce altă denumire fancy, e pur și simplu o nebunie de-a mea și o pasiune. De ce The Dianne? Pentru că ăsta a fost primul nume la care m-am gândit și, în general, mă ghidez după instinct.

cats

Povestește-ne despre mutarea ta la București. Cu ce scop ai mers în România și ce mari schimbări au avut loc în viața ta, de când te afli acolo?

Pentru mine a fost simplu. Părinții mi-au spus: ori te duci să studiezi, ori rămâi acasă și te facem femeie de serviciu. Am zis că e cam devreme pentru a îmbrățișa așa o carieră și am hotărât să vin la facultate. În legătură cu schimbările din viața mea, fără a pune la socoteală mutatul singură și responsabilitățile ce țin de asta, Bucureștiul m-a învățat că trebuie să fiu mai puternică pentru a mă adapta. Nu am avut de ales și m-am conformat, dar am simțit și că am pierdut anumite părți din mine. Cu toate astea, le recomand tuturor celor care vor să se mute aici să o facă, măcar pentru o perioadă de timp, fiindcă este un oraș unic și își pot descoperi anumite laturi pe care nu ar fi crezut vreodată ca le au.

Care e mesajul „The Dianne” în blogosfera românească? Ce idei vrei să ajungă întâi de toate la cititorii tăi?

Mesajul meu e simplu: „Fetelor, hai să mai vorbim și despre altceva în afară de farduri și haine!” Sincer, observ că majoritatea femeilor de pe Internet au un singur scop în viață: să se machieze bine. E frumos și așa. Și mie îmi place să mă aranjez, dar hai să arătăm că avem ceva și în creier, nu doar în trusa de make-up.

11265765_883568451722630_58553458_n

Fiecare blogger are anumite momente și locuri care îl provoacă să scrie. Ce te marchează pe tine să scrii?

Scriu destul de rar. Aș putea să o fac mai des, dar nu văd rostul. Scriu doar atunci când simt că am ceva de spus sau când ceva mă enervează suficient de tare încât să transform situația într-un articol amuzant. Nu vreau să scriu doar de dragul de a fi constantă. Nu este un job. Cât despre locuri, singurul loc unde am inspirație este pe canapeaua mea, la laptopul meu, în casa mea.

Ai un stil aparte de a sublinia argumentele. Ce cărți au format personalitatea ta?

Deși mereu încerc să fac oamenii să râdă, cred că dacă arunci o privire în biblioteca mea, te apucă plânsul. Titluri ca „Pe culmile disperării” sau „Crimă și pedeapsă” nu sunt tocmai cele mai vesele alegeri pentru o fată de 20 de ani, dar sunt două cărți pe care le-am citit de mai multe ori și le-am înțeles de fiecare dată altfel, în funcție de vârstă. Cartea mea preferată este „Spider”, de Patrick McGrath, un roman macabru, despre psihoză și depresie. Ciudat, știu.

ef

Facebook Page-ul blogului este apreciat, deja de peste 2200 de internauți. Care crezi că este profilul oamenilor care aleg anume ceea ce scrii tu?

Prima oară credeam că mă vor citi doar femei, pentru că abordam subiecte care mi se părea că le-ar interesa doar pe ele. În timp, am primit multe mesaje și de la bărbați în legătură cu ceea ce scriam, așa că balanța s-a echilibrat oarecum. În ceea ce privește profilul oamenilor care mă citesc, aș zice că sunt oameni care nu iau totul în serios și știu să facă diferența între a face o glumă și a spune ceva cu răutate. Nu îmi plac oamenii supărați pe viață, nemulțumiți, așa că nu caut să îi atrag.

Ai putea să ne desfășori unul dintre sloganurile blogului tău: „talk anti-feminist to me”?

E o glumă. E varianta mea pentru „Talk dirty to me”. Anti-feminist, în concepția mea, nu este anti-femei, ci anti ceea ce se consideră a fi feminism în ziua de azi. Îmi place ideea de feminism, iubesc femeile, dar ceea ce se întâmplă astăzi este exagerat și de prost gust. Feminismul a ajuns să fie o mască pentru a urî bărbații și a ne crede superioare, când de fapt, la bază, era despre egalitatea sexelor. Nu îmi place genul acela de feministă singură la 50 de ani crescând pisici și nu îmi place nici genul de bimbo fără creier, întreținută de un bărbat. Cred că cel mai bine este să fii independentă și puternică, dar să nu uiți niciodată să fii femeie, în adevăratul sens al cuvântului.

11227558_1670589836559296_4290290359899623937_n

Cât de ușor sau greu accepți feed-back-urile negative?

Încerc să păstrez o atitudine pozitivă în tot ceea ce fac, așa că atunci când cineva vrea să îmi strice această stare, îl îndepărtez rapid. Dacă este critică constructivă, da, chiar apreciez și am ținut mereu cont și de sfaturile altora, dar dacă este doar răutate, nu mă interesează. Block, ban, ignore. Chiar nu e scopul meu să mulțumesc pe toată lumea. Ar fi banal.

Un mesaj pe care ai vrea să-l comunici femeilor din dreapta Prutul.

Vreau să le spun că sunt preferatele mele și că moldovencele sunt cele mai frumoase femei din lume, în opinia mea. Evident. De fiecare dată când întâlnesc una pe aici, îmi luminează ziua. Îmi sunteți dragi toate și știu că puteți avea tot ce vă doriți tocmai datorită frumuseții. Dar nu uitați să arătați că sunteți și deștepte, pentru că asta contează cel mai mult! 🙂

bd

Foto: Arhiva Personală

Distribuie articolul: