Cine a zis că femeile nu-și pot trăi dulcegăriile și după 40 nu a cunoscut o femeie dulce. Cine nu a văzut o femeie de după 40 cu zâmbet pe buze, entuziasm, gata să ia viața de la început în orice moment, nu a văzut o femeie fericită. Pentru că după 40 viața unei femei abia se începe, un articol despre „fetele” de după 40. 

„Ele sunt imaginea perfectă a unor fete ușor de rănit și fără apărare. Ele sunt naive și încrezătoare. Însă tot ele au uitat romantismul de la 15, ardoarea de la 25 și rațiunea de la 30. Ele multe au văzut. Apoi s-au decepționat. Apoi au deschis ochii și au văzut o lume nouă, o viață nouă. Ele cred în ce e mai bun, pentru că ce este mai rău deja li s-a întâmplat. Au supraviețuit anume pentru ca din nou să creadă în mai bine. Ele primesc ce e mai bun: pentru că sunt gata să vadă acest bun acolo unde nimeni nu îl remarcă.

Ele sunt frumoase. Nu, nu sunt simpatice. Sunt frumoase, pentru că au recunoscut că au un așa posterior și așa picioare. Ele s-au învățat să iubească acest posterior și aceste picioare. Deja au lăsat în urmă chestiile legate de milioane, carieră, succes sau statut social. Ele cu siguranță știu că cel mai important nu e ceea ce arată la televizor, ce se scrie în internet, se postează pe rețelele de socializare sau se prezintă la diferite training-uri. Ele știu că cel mai important în viață e chiar viața: gustul ei, culoarea, ritmul, mirosul, capacitatea de a te bucura în fiecare zi.

Ele deja de ceva timp nu mai au fraze gata pregătite sau metode de a cuceri care să funcționeze. Ele au încetat să fie în căutare activă. Ele au găsit cel de care au nevoie și deja sunt interesate de tot ce le înconjoară. Ele pot cu ușurință să plângă sau să râdă fără a se gândi dacă le merge bine la imagine sau nu. Ele deja s-au depărtat de armura unor cerințe, rigori sociale, interziceri sau necesități. Ele disprețuiesc momentele când trebuiau să țină spatele drept, indiferent de orice, când trebuiau să zâmbească chiar dacă vroiau să plângă. Ele s-au săturat să fie puternice, au lăsat toate clișeele și astfel la vedere a ieșit adevărata, sensibila, frumoasa ea.

fete 40+

Ele trăiesc precum respiră: uneori zgomotos, uneori calm, uneori grăbit sau lent. Respiră în ritmul vieții. În sfârșit, după 40 au găsit acest echilibru bun între timp și moment. Ele pot să trăiască în același timp cu viața care trece.

Fetele de după 40 se interesează de orice. Se primește că după “eu singură știu totul” vine și un ”uitați cât sunt de multe lucruri interesante în jur”. Călătorii, dansuri, yoga, bucătărie. Totul devine un amalgam de lucruri plăcute. Ele își descoperă noi talente, ele pictează, ele cuceresc munți și la ele totul reușește.

Fetele de după 40 nu sunt pe departe niște bătrâne. Ele poartă rochii lungi, pentru că e la modă. Poartă blugi, pentru că la fel e la modă. Diferite bijuterii, din cele cumpărate la piață sau amulete de origine indiană, lăsând deoparte bijuteriile scumpe. Ele nu mai trebuie să demonstreze că au ceva. Pentru ele este important ca lor să le placă. Ele nu vor să știe despre detalii că e la modă , e de sezon sau în trend. Ele vor să fie frumos iar în acest frumos să fie feminitate, căldură.

Fetele de după 40 încetează să numere caloriile. Pentru că dragostea, interesele, mișcarea, inspirația sunt mult mai bune decât sălile de fitness sau chirurgii plasticieni. Da, anume de asta și au devenit frumoase.

Fetele de după 40 au dat de ceva timp deoparte tot ce este legat de time management, discursuri motivaționale sau motive care să te transforme. Ele știu prețul fiecărui minut, reușesc oriunde, nu întârzie niciodată, pentru că nu se grăbesc niciunde. Nu ating scopuri. Nu se luptă. Nu caută. Ele pur și simplu trăiesc. Ele știu cu siguranță că încă peste 40 de ani totul va fi muuuult prea interesant.

De ce totuși sunt fete și nu femei? Pentru că ele trăiesc cu inspirația uneia de 20 de ani. Pentru că au găsit curajul și puterea să treacă dincolo de ambițiile altora și să profite cu adevărat de viață. Așa cum numai o fată poate”.

Vitali Cipileaga

Distribuie articolul: