Mulți au slăbiciune pentru cașcavalul Italian, iar gândul la prosciutto îi face să saliveze. Aflați ce vedete culinare mai au italieni și ce festivaluri culinare găzduiește regiunea Toscana în sezonul de toamnă. Festivalul ciupercilor (funghi porcini) și al castanelor din Vivo d’Orcia. Se desfășoară în al doilea și al treilea week-end din luna octombrie. Vedetă festivalului este ciuperca ,,funghi porcini” din care se gătește orice fel de mâncare. Comercianții locali vând ciuperci crude, uscate, dulceață de castane, piure de castane, câte și mai câte.

Festival, sursa foto:paninodautore.it

Montalcino Sagra del Tordo – Sărbătoarea sturzilor (pasăre). Festivalul se desfășoară în ultimul weekend din octombrie (29-30 octombrie 2013) și celebrează finalul sezonului de vânătoare. Are loc o paradă a costumelor medievale, concursuri de tras cu arcul și un ospăț pe cinste în Castelul Montalcino.

Festival, sursa foto:grandhotelexcelsior.it

Festivalul trufelor albe din San Giovanni d’Asso. Un festival care se desfășoară în al doilea și al treilea week-end din luna noiembrie și pune în prim plan trufele albe din regiune. Are loc și o ,,vânătoare” de trufe la care vizitatorii se pot înscrie ,,pentru a găsi diamantul din Creta”.

Festivalul Cocoșului din Camigliano. Se desfășoară în prima duminică din luna octombrie și încearcă să recreeze atmosferă festinurilor culinare din secolul al XIV-lea. Sute de pui sunt gătiți deasupra cărbunilor încinși, iar masă este udată din belșug cu vin local. În timpul festivalului se joacă La Druzzola – jocul roților. Partcipanții sunt îmbrăcați în costume medievale și trebuie să arunce druzzola (o bucată circulară de lemn de măslin) într-un anumit punct.

Festival, sursa foto:sagradelgalletto.org

Il Bravio delle Botti. Nu este exclusiv un festival culinar. Se face special prin ,,împins butoaie” din orașul Montalcino. Echipele, formate din câte doi bărbați vânjoși, trebuie să împingă la deal butoaie grele de vin. Traseul are un kilometru.

Festival, sursa foto:lavaldichiana.it

Dacă intenționezi să mergi ar trebui să verifici încă o dată când se organizează festivalul pentru că data poate varia.

Sursa:mihaijurca.ro

Distribuie articolul: