Festivalul pomilor de Crăciun “O brad frumos” aflat la cea de-a doua ediție, s-a desfășurat pe data de 19 decembrie și a fost găzduit de Muzeu Național de Arte. Organizatorii: Nata Albot și Doina Cernavca, au lansat concursul pomilor de Crăciun, cu un scop caritabil. Inițial, organizatorii festivalului au anunțat un concurs, în care iubitorii de arta handmade-ului au dat frâu liber imaginației și au confecționat pomi de Crăciun, neordinari, folosind orice materiale și-au dorit. În cadrul festivalului desfășurat miercuri, au fost selectați 20 de brazi pentru a fi expuși licitației.

La festivalul “O bard frumos” s-au vândut în cadrul licitației, 19 brazi, iar cel mai scump a valorat 4100 lei și a fost confecționat de o studentă de la Academia de Arte, iar cumpărătorul a fost , Alexandra Can – femei de afaceri. Al doilea, cel mai scump bard a costat 3 mii de lei și a fost cumpărat de un om de afaceri.

 

Printre oaspeții serii care au cumpărat brăduți, s-a regăsit și Andrian Ursu, care a cumpărat patru pomi, unul dintre care l-a dăruit gemenelor Aurei, Lori și Beti.

Conceptul licitației a presupus premierea a trei celor mai bune lucrări expuse, iar premiul mare a fost de 10 mii de lei și a fost acordat unei studente de la Academia de Arte, care a confecționat un brad din creioane colorate. Premiul II a fost de 6 mii de lei și a fost înmânat unei profesoare de la Arte, iar premiul III de 3 mii de lei a fost câștigat de către două studente de la aceiași academie.

 

În cadrul festivalului “O bard frumos 2012”, oraganizatorii au colectat din licitații și donații, 18 mii de lei, care vor fi acordați Academiei de Arte.

foto: Cristina Evtodii 

 

Distribuie articolul: