An de an, Festivalul Vivid Sydney, desfășurat în capitala Australiei, îmbracă în culoare cele mai importante monumente arhitecturale din oraș. Proiecțiile de culori, pe suprafața celor mai importante clădiri, atrag anual mii de australieni și turiști, care se reunesc, începând cu anul 2009, pentru a celebra lumina, culoarea, dar și  măreția acestei metropole.

Evenimentul grandios a fost inaugurat acum 5 ani și a adunat o audiență de circa 500 000 de vizitatori în aer liber. În serile festivalului Vivid Sydney, oamenii se adună pentru a-și cultiva creativitatea și pentru a face schimb de impresii.

Artişti, dar și producători talentați se adună cu această ocazie, pentru a crea instalaţii de lumină, destinate proiectării de culori peste tot, în oraş. Chiar şi Opera din Sydney este îmbrăcată în lumini strălucitoare.

Pe suprafața acesteia sunt proiectate imagini tridimensionale și viu colorate. Pe timp de noapte, acoperișul acestui complex arhitectural se transformă într-o adevărată operă de artă.

Pe lângă spectatocul de lumini, festivalul mai întrunește muzicieni străini și intelectuali, care se convoacă în formuri publice.

Dacă nu ați asistat încă niciodată la acest show, vă sfătuim să mergeți. Vivid Sydney se desfășoară în capitala australiană de la 23 mai și va dura până la 9 iunie.

Foto: www.fotocommunity.de, icebergevents.com.au,www.likefun.me, artbuds.com,spreets.com.au

Distribuie articolul: