Infertilitatea este o problemă medicală. Tratamentul FIV NU trebuie să fie o ofensă pentru femeile infertile. Pentru un cuplu cu probleme de fertilitate prezintă o adevărată provocare fizică și emoțională. Infertilitatea nu este o bătălie în care lupta se duce în singurătate. Tratamentul pentru infertilitate necesită o abordare în echipă, împreună cu profesioniști din domeniul medical.

Ar fi perfect, dacă prietenii și familiile ar susține cuplurile infertile, care au nevoie de înțelegere, tact, compasiune și sprijin. Infertilitatea reprezintă durerea multor familii, iar utilizarea tehnologiilor de reproducere asistată poate, în majoritatea cazurilor, să depășească această problemă.

Din păcate, datorită prejudecăților și percepțiilor absolut greșite care, din ignoranță, încă mai bântuie în societatea noastră, aceste cupluri evită să vorbească deschis despre problema lor, ezită să ceară ajutorul specialiștilor, renunță la tratament.

Cuplul trebuie să se adreseze reproductologului cât mai devreme pentru un tratament adecvat . Multe cupluri infertile vor obține sarcina prin metode mult mai simple, însă o parte din ele au nevoie de proceduri mai complexe, precum Fertilizarea In Vitro.

Diana Al Faraj, medic reproductolog: „FIV este cel mai eficient tratament pentru infertilitate; în lume s-au născut peste 6 milioane de copii după ce în 1978 a apărut primul copil conceput prin această metodă. Mulți din acești copii au crescut și au devenit părinți.

Pacienții care se confruntă cu această problemă trebuie să conștientizeze că FIV este, în primul rând, șansa lor de a avea un copil multașteptat.

În general, evoluția sarcinii obținute prin FIV este similară celei concepute natural.  FIV prin sine nu este un factor care ar influența evoluția sarcinii sau sănătatea viitorului copil.

Infertilitatea este o problemă care vizează ambii parteneri- bărbatul și femeia deopotrivă. Oamenii cred că se datorează numai femeii, dar numai 35% din cazurile de infertilitate sunt cauzate de factorii feminini. Alte  35% de cazuri sunt consecință a problemelor reproductive masculine, 20% au drept cauză ambii parteneri și 10% sunt inexplicabile.”

Consultă GRATUIT medicul reproductolog Medpark. http://www.medpark.md/ro/serviciu/fertilizare-in-vitro

Pentru programări: +373 22 40 00 40.

P