Descriam săptămâna trecută pe blog reacţiile femeilor vizavi de separarea scandaloasă a lui Tony Parker şi Eva Longoria. O căsnicie care s-a năruit la prima probă de (in)fidelitate. Să nu-l fi iubit destul Eva pe Tony ca să-i ierte rătăcirea extracon

Altfel, de ce nu a ales să facă parte din femeile înţelepte şi să închidă ochii rimelaţi cu mascara l’Oréal dublă extensie peste trădare? Probabil pentru că «o femeie frumoasă e una încrezută în sine şi cu caracter». Aşa declara ea cândva.

La întrebarea «Ce bărbat ai accepta lângă tine?» din sondajul de pe blog, 114 din cele 141 de respondente au ales opţiunea «destul de deştept ca să şteargă urmele». Cum ar trebui să interpretăm această alegere majoritară (81 %)? Eu cred că pozitiv şi negativ în acelaşi timp.

Pe de o parte, pozitiv, pentru că e vorba de o atitudine pragmatică a femeilor. Acestea nu mai sunt niște şcolărițe care visează la trubaduri romantici sub fereastră fără erecţii neruşinate, sau hai, erecţii, dar exclusiv pentru ele ; ci femei care admit că se poate întâmpla într-o bună zi să păcătuiești. Astfel, ele au mai multe şanse să digere vestea proastă cu mai puţine pierderi de sănătate decât capetele naive care cred că odată cu ştampila în buletin, au obtinul monopol pe viaţă asupra erecţiei partenerului lor legitim…

Pe de altă parte, mulţi bărbaţi cunosc (și folosesc!) aceste slăbiciuni ale femeilor și faptul că multe din ele sunt gata să se amăgească, numai să nu aibă de înfruntat răspunsul: «Da, dragă, te-am înşelat». De ce? Pentru că asta înseamnă că cel care a căutat (şi găsit) adevărul are doar două căi. Fie să rămână singur, plângând pe ruine (umilitor și dureros), fie să încerce să-şi reabiliteze fericirea pe aceleaşi ruine (care poate că e un act nobil, dar tot dureros).

Rare sunt femeile care divorţează după prima infidelitate a partenerului. Rari sunt bărbaţii care nu divorţează după prima infidelitate a partenerei.

Fericirea reabilitată pe ruine ţine mai mult de specialitatea femeilor și este caracteristică adesea celor cu copii şi, mai ales, dependente financiar de partenerul lor. Puţine însă au norocul să-şi sprijine demnitatea de femeie pe milioanele din contul bancar, aşa ca Eva Longoria. Şi puţine femei au învăţat să zică la timp: «Parce que je le vaux bien!»

Distribuie articolul: