De 7 ani încoace, Băhrineștiul a devenit o localitate model, cu practici inedite, primărița din sat implementând nu doar proiecte locale, ci și regionale. Supranumit și „satul cu proiecte”, asta pentru că, anul trecut, bugetul proiectelor de la Băhrinești a fost de două ori mai mare decât bugetul satului în general, localitatea înflorește continuu, având în frunte un asemenea conducător.

„Dacă nu m-aș considera un primar de succes, cred că nu așa avea puterea ca să rezist tuturor problemelor și impedimentelor care apar. Gândul că ceea ce fac este bine, de folos oamenilor, că ei înțeleg și apreciază efortul meu, îmi dă zilnic puteri, iar de la aceasta mi se încarcă bateriile”, declară în filmuleț Feodosia Bunescu.

Feodosia Bunescu

„Doar cei care nu au fost niciodată primari pot considera ușoară această muncă… e foarte greu, te presează mereu multitudinea de probleme și agenda foarte încărcată. Am un caracter maximalist, iar asta îmi face munca și mai grea – am aplicat la toate proiectele de finanțare care se portiveau nouă, apărute în ultima vreme”, spune doamna primar despre localitatea cu cele mai mari finanțări din exterior pentru diverse proiecte. 

„A fi primar înseamnă a avea o inimă pentru oameni, altfel nu aș face treabă. Oamenii cu interese personale, cu intenții materiale, cei care prețuiesc bunurile – nu au ce căuta aici. Dacă nu te dedici acestei munci, nu ai ce căuta în scaunul de primar. Poți pierde puțin din punct de vedere personal, lipsești mai mult familiei, însă persoanele lipsite de profesionalism, dăruire, competență e foarte periculos să ajungă în această funcție, pentru că într-un minut pierd mii de oameni din localitatea ta”, mai crede Feodosia Bunescu.

Feodosia Bunescu

* Producțiile video au fost realizate în cadrul proiectului „Schimbarea percepţiei femeii în societate prin intermediul mass-media” implementat de CJI, în perioada septembrie 2013 -septembrie 2014. Proiect este sprijinit de Ambasada Olandei, prin intermediul Programului Matra.

Distribuie articolul: