Caz unic în SUA! Danielle Busby, o americancă de 28 de ani, a adus pe lume 5 fetițe (cvintuplete), în a 28-a săptămână de sarcină. Presa americană scrie că acest caz este unicul în SUA, prin trăsăturile sale. Mai multe detalii despre această poveste cu final fericit, aflați mai jos.

Minunea s-a produs acum câteva zile, în familia de americani a soților Danielle și Adam Busby. Potrivit Daily Mail, acest caz este o premieră petru Statele Unite ale Americii, unde nu s-au mai născut astfel de cvintuplete.

Fericiții părinți și-a numit fetițele în felul în felul următor: Olivia Marie, Ava Lane, Hazel Grace, Parker Kate și Riley Paige. După a doua naștere, Danielle a devenit automat mama a șase fetițe, pentru că aceasta a mai născut o fată pe nume Blayke încă acum patru ani. Pe parcursul sarcinii, cuplul Busby nu ezita să distribuie fotografii emoționante pe Instagram, ținându-i la curent pe internauți despre cum decurge acest eveniment unic din istoria americanilor.

Danielle și Adam Busby nu au devenit părinți de cvintuplete pe cale naturală, deoarece concepția a avut loc pe cale artificială, folosind celulele sexuale ale ambilor părinți. Spre marea uimire a medicilor, toți cei 5 embrioni s-au dezvoltat normal până în ultima lună de sarcină – fenomen care se întâmplă extrem de rar în cazul acestui tip de fertilizare. Din fericire, mămica de 28 de ani nu a avut prea mult de suferit în timpul nașterii, pentru că a suportat o operație de cezariană, care a făcut ca micuțele să vadă lumina zilei timp de doar 4 minute.

Două dintre fetițe seamănă între ele ca două picături de apă, însă celelalte surori se deosebesc atât la caracter, cât și la exterior. Imediat după ce au fost scoase din placenta mamei, fetițele au fost trimise în secția de terapie intensivă, pentru că deocamdată nu pot respira independent și sunt prea micuțe pentru a trăi în afara incubatorului. Asta, deoarece micuțele s-au născut într-a 28-a săptămână de viață intrauterină.

Nașterea a avut loc la Spitalul Houston, din Texas. „Suntem recunoscători și binecuvântați. Totul s-a întâmplat grație Lui Dumnezeu. Suntem recunoscători pentru echipa de medici de la acest spital minunat”, comunică Danielle și Adam.

page

Medicii afirmă că Danielle a luptat ca un soldat pe parcursul sarcinii și a avut mereu o atitudine pozitivă față de graviditate.

De obicei, în fiecare an, în întreaga lume au loc câte 150 de nașteri de cvintupleți, toate fiind rezultatul unor concepții in vitro. În urma acestor fertilizări, se nasc gemeni de diferite sexe, care nu seamănă unii cu celălalți. Șansa ca un cuplu să conceapă cvintupleți pe cale naturală este una din 48 de milioane.

Sursa: Daily Mail

Distribuie articolul: