Doi politicieni importanţi din India au atras furia oamenilor în urma unor declaraţii controversate. Potrivit celor doi, femeile care fac sex înainte de căsătorie şi cele violate ar trebui spânzurate, scrie jurnal.ro

Abu Azmi, un lider local al Partidului Socialist, a declarat că femeile violate şi bărbaţii care le-au abuzat ar trebui spânzuraţi, scrie metro.co.uk

„În Islam, violul este pedepsit prin spânzurare. La noi , femeilor nu li se întâmplă nimic, ci doar bărbaţilor. În cazul unui viol, şi femeia este vinovată. Orice femeie, căsătorită sau necăsătorită, care face sex cu un bărbat, fie că este sau nu de acord, ar trebui spânzurată. Ambii ar trebui spânzuraţi”, a spus Abu Azmi.

Liderul partidului, Mulayam Singh Yadav, a declarat, săptămâna trecută, că ar aboli legea care condamnă la moarte violatorii. Yadav consideră că „nu este neobişnuit ca băieţii să mai greşească”, violurile întâmplându-se din cauza femeilor, care „le provoacă”.

Vineri, însă, Yadav şi-a retras afirmaţiile.

„Comentariile mele au fost aprobate de foarte multă lume. Cu toate acestea, sunt împotriva violului şi cred că violatorii trebuie să primească pedepse severe. Problema violului este dezbătută în jumatate din această lume. Dacă am spus aşa ceva, am greşit!”, a afirmat Yadav.

Distribuie articolul: