Obezitatea reprezintă o problemă gravă a secolului în care trăim. Oamenii de ştiinţă ne-au tot spus care sunt cauzele kg în plus: dieta nesănătoasă, stresul, conservanţii, zahărul, lipsa de mişcare, iar acum au mai adăugat la această listă şi faptul că femeile moderne folosesc prea multe electrocasnice, scrie descopera.ro. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud, femeile moderne nu se mai mişcă atât de mult ca în trecut. Muncile pe care le făceau mamele noastre, sunt făcute acum de aparatele electrice, pe care le avem prin casă. Timpul pe care femeile îl alocă spălatului şi gătitului s-a micşorat cu două ore pe săptămână, comparativ cu 50 de ani în urmă, iar ca rezultat, ardem cu 360 de calorii mai puţin decât femeile de atunci.
Acelaşi studiu demonstrează că femeile moderne petrec de două ori mai mult timp în faţa televizorului, ceea ce face ca mâncarea consumată să se depună sub formă de grăsime.
Coordonatorul studiului, Edward Archer, a subliniat şi faptul că între timp a scăzut şi numărul de ore în care femeia se mişcă şi face sport. În mod normal, orele pe care femeia le-a câştigat datorită electrocasnicilor, ar trebui să le investească în mişcare, în schimb ele se odihnesc, ceea ce duce la obezitate.
În concluzie, cercetătorul a spus că femeile n-ar trebui să renunţe la aparatele care le uşurează viaţa, dar ar trebui să facă mai multă mişcare.

Distribuie articolul: