Are doar 28 de ani, însă a reșit, deja, să stârnească atenția întregii lumi, grație fotografiilor pe care le realizează. Vorbim despre fotograful Sebastiano Tomada – newyorkez-ul care a reușit să ajungă în Aleppo, pentru a surprinde, în fotografii, războiul din Siria. Unul dintre proiectele lui Sebastiano, se referă la femeile din Siria, care au luat armele în mâini…

”Women of war” este denumirea dată proiectului care vine să arate participarea femeilor în Armata Siriană Liberă – grupare armată de opoziție. Proiectul constă în expunerea poveștilor unor femei implicate real în războiul din Siria.

Intervievată de Tomada, una dintre activiste a declarat: ”Acum, femeile luptă pe toate fronturile. Ele se pricep foarte bine la transportarea armelor și proviziilor către rebeli și riscă mai puțin să fie percheziționate de cineva. În curând, femeile vor fi peste tot.

Khansa –  o siriancă de 42 de ani, casnică, cu 7 acopii, a declarat: ”Mă simt optimistă, vom învinge regimul. Vom pune capăt regimului și relelor tratamente.”

Rana, studentă de 20 de ani: ”Ce alegere să facem?

Om Ahmad, femeie casnică, de 72 de ani, cu trei copii: ”Casa mea a fost distrusă de două bombe. M-am mutat în Aleppo cu familia mea. Acum, am decis să ridic arma împotriva regimului.

Om Faraj, casnică, de 30 de ani, fără copii: ”Fiind maltratată de un agent de securitate, chiar în fața soțului meu, în cel mai umilitor mod, am luat arma în mâini și m-am alăturat luptei.”

Fadwa, de 20 de ani – văduvă, cu trei copii: ”Soțul meu a murit pe câmpul de luptă, iar eu de asemenea voi muri pe câmpul de luptă.”

Benifet Ikhla, văduvă cu 6 copii, 26 de ani: ”Eu lupt pentru viață, libertate și pentru a demonstra că bărbații și femeile sunt egali.”

Foto: cpn.canon-europe.com, sebastianotomada.com, www.npr.org,

Distribuie articolul: