S-au săturat să tot admire „poveștile de succes” ale celebrităților care au rămas fără vergeturi după sarcini, așa că au decis să protesteze pe Instagram, demonstrându-le tuturor cum arată burta femeii reale, care devine mamă. Ați crezut că vergeturile sunt mici deformări ale corpului? Ele consideră că sunt mici medalii și adevărate simboluri ale maternității.

Nicio femeie nu este scutită de vergeturi, indiferent de vârstă, felul în care se alimentează în timpul sarcinii sau cremele pe care le cumpără din farmacii, deoarece natura își face meseria. Din dorința de a fi scutite de burțile perfect netede ale mămicilor de pe copertele revistelor, pe rețelele de socializare a luat naștere o nouă mișcare: mămicile distribuie în masă fotografii cu burțile lor, afectate de vergeturi.

foto: Instagram

foto: Instagram

„Unii oameni consideră că sarcina mi-a distrus corpul, dar eu cred că abdomenul meu a fost decorat cu simbolul maternității” –  cu un mesaj similar acestuia protestează mămicile active în Social Media.

foto: Instagram

foto: Instagram

Mămicile au obosit să fie „hrănite” cu imaginile prelucrate perfect în Photoshop ale celebrităților care devin mame, așa că folosesc hastagul special #TakeBackPostpartum, atunci când distribuie pe Instagram fotografiile cu formele lor naturale.

foto: Instagram

foto: Instagram

Mișcarea online a început în Texas prin luna ianuarie, după ce o mămică pe nume Harshe a folosit acest hastag în premieră, lăudându-se lumii cu frumosul semn al maternității, care i-a rămas în partea de jos abdomenului. Mămica se declara exasperată de publicitatea care promovează cremele contra vergeturilor și alimentelor care le ajută pe mămici să slăbească foarte rapid, după naștere. Reacția internauților a fost extraordinară. Mai mult decât atât, Harshe a început să fie susținută în masă și de către alte mămici, care distribuie fotografii pe Instagram folosind același hastag.

foto: Instagram

foto: Instagram

„Le-am spus doamnelor că dacă vor să facă o schimbare, trebuie să înceapă de la ele însele și le-am îndemnat să arate lumii că fiecare femeie luptă diferit cu semnele gravidității. Am încercat să arătăm variantele reale ale exteriorului femeilor care devin mame”, mărturisește inițiatoarea, potrivit sursei citate.

foto: Instagram

foto: Instagram

Femeile care au ales să urmeze modelul lui Harche, au realizat un adevărat flashmob care mai continuă chiar și astăzi. Mămicile demonstrează lumii și în continuare că aceste mici crăpături de pe abdomenul femeii nu au nicio legătură cu formele corpului și nici cu stilul alimentar al mamei, pentru că se întâlnesc la toate gravidele.

foto: instagram

foto: instagram

Iubiți-vă indiferent de numărul de vergeturi de pe abdomenul vostru – asta vor să transmită aceste mămici, tuturor femeilor care devin complexate după ce devin mame și nu mai îndrăznesc să se dezbrace la plajă. Vergeturile sunt parte a istoriei unei femei, sunt dovada faptului că ai purtat în tine cel puțin o viață!

Ce-i drept, uneori, micile crăpături sunt dovada faptului că ai reușit să scapi de kilogramele în plus și să începi o viață nouă.

foto: Instagram

foto: Instagram

Micile crăpături le fac pe femei mai frumoase!