Bărbaţii au nevoie de femei în viața lor nu doar din motive biologice. Potrivit unui nou studiu realizat de „New York Times “, femeile pot face bărbaţii să fie mai generoşi. Cercetătorii au descoperit că, atunci când directorii de sex masculin au familii, ei nu achită angajaţilor un salariu prea mare. Este o decizie subconștientă, care îi ajută să adune mai mulţi bani pentru familiile lor. Cu toate acestea în cazul în care tatăl o fiică, salariile angajaților cresc considerbail.

Un alt studiu realizat de un psiholog în Amersterdam, de asemenea, a constatat că femeile pot face bărbaţii mai darnici. Participanţii au fost rugaţi să dea 10 dolari sau 30 dolari pentru un străin pe care nu l-au mai văzut niciodată. Cei care au oferit mai mult, aveau neapărat ori o soră, ori o fetiţă.

Profesorul Adam Grant a scris despre studiile din The New York Times, folosind exemplul lui Bill Gates. În timp ce Bill Gates este acum bine cunoscut pentru generozitatea sa și filantropie, a existat un moment în care el nu a fost la fel de înclinat să împartă averea. Totul s-a schimbat când pe lume a apărut fiica sa.

Sursa:www.businessinsider.com

Distribuie articolul: