Institutul de Politici Publice a organizat, în martie 2015, cu suportul Centrului de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-AXA” și al Fundaţiei Soros, sondajul de opinie „Barometrului opiniei publice – 2015”, rezultatele căruia au fost prezentate săptămâna trecută. Datele acestuia arată că populația Republicii Moldova are o încredere mai mare în femeile din fruntea conducerii statului, decât în bărbați.

La întrebarea „Spuneți-mi vă rog, câtă încredere aveți în femeile/ bărbații care funcționează în Conducerea raională, Guvern și Parlament?”, respondenții au acordat cea mai mare încredere sexului feminin.

foto: bop.ipp.md

foto: bop.ipp.md

Ponderea „Foarte mare încredere” şi „Mare încredere” oferă câștig de cauză atât femeilor din Conducerea raioanelor, cât și celor din legislativ și executiv.

foto: bop.ipp.md

foto: bop.ipp.md

La întrebarea „Spuneţi-mi vă rog, câtă încredere aveți în Femeile/Bărbaţii politicieni?”, respondenții și-au declarat cea mai mare încredere femeilor politicieni.

foto: bop.ipp.md

foto: bop.ipp.md

În acest mod, dacă pentru încrederea în bărbații politicieni au pledat 22,6% dintre respondenți, atunci 30,1% dintre aceștia și-au acordat votul de încredere pentru femeile din politică. Și invers, votul de neîncredere este mai mare în favoarea bărbaților politicieni.

foto: bop.ipp.md

Menționăm că la sondaj au participat 1104 persoane cu vârsta de 18 ani şi mai mult, din 13 regiuni geografice ale țării. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova.

Sursa: bop.ipp.md

Distribuie articolul: