În Coreea de Nord femeile nu au voie să se tundă cum le-ar „trăsni” prin cap. Acestea pot opta pentru una din cele 18 tunsori aprobate oficial de autoritățile comuniste. Modelele de tunsori sunt expuse în fiecare salon de frumusețe, iar abaterea de la acestea, este considerată o încălcare de lege. Decizia autorităților coreene este legată de încercarea de-a înăbuși pătrunderea influenței europene, în viața asiaticilor din Coreea de Nord. Ba mai mult, autoritățile recomandă insistent și adoptarea unui stil vestimentar caracteristic culturii coreene, scrie ziarul Adevărul.

Postul național de televiziune din Coreea de Nord, susține campania „Să ne tundem în conformitate cu stilul de viaţă socialist”, lansând o serie de emisiuni și materile dedicate acestui subiect. Jurnaliștii acestui post, chiar au filmat cu camera ascunsă, cum saloanele de frumusețe, încalcă legea, coafând femeile altfel decât prevede legea.

Bărbații sunt supuși acelorași reguli stricte, cu privire la tunsoare și stil vestimentar. Ceea ce ține de coafură, aceștia au posibilitatea să aleagă una dintre cele zece modele aprobate de autorități.

Iată tabelul cu cele 18 modele de tunsori, afișat în fiecare salon de frumusețe. Femeile coreene au voie să opteze doar pentru una din coafurile din acest tabel.

 

 

Distribuie articolul: