Îngheţată nu-mi iau că are prea multe calorii. După 6 seara nu mănânc, că mă îngraş. Să mergem la o pizza? Nu, merci. Sunt sigură că fiecare dintre voi a spus cuvintele astea şi nu doar o dată. Te-ai gândit însă cât de insuportabil devine pentru cei din jur să asculte toate astea? Femeile care se plîng des pe greutatea corporală sunt mult mai puţin plăcute decât femeile plinuţe, care nu vorbesc despre asta, arată un studiu recent. Multe femei cred că dacă se plâng de sine altor femei, vor consolida legăturile, ceea ce nu este adevărat, arată studiul. Alexandra Corning, profesor de psihologie, a cerut mai multor femei cu vârste cuprinse între 18 și 25 să studieze alte femei în timp ce-şi privesc fotografiile.

Astfel, femeile care se arătau nemulţumite de ceea ce vedeau în imagine au fost catalogate drept neinteresante, pe când femeile supraponderale, dar care făceau glume despre corpurile lor, au fost apreciate ca fiind foarte plăcute.

În acest context, Alexandra Corning menţionează: „Chiar dacă văicărelile în public referitor la corpul tău sunt tot mai populare, acestea devin nocive şi îndepărtează alţi oameni de tine.”

Sursa/Photo: dailymail.co.uk

Distribuie articolul: