Este adeptul modelului patriarhal, în care femeii îi revine rolul să educe copiii şi să aibă grijă de familie. Jurnalistul sportiv Sandu Grecu mai crede că în spatele oricărui bărbat puternic stă o femeie înţeleaptă.

— Fiecărui bărbat îi place un anumit tip de femei, ţie ce femei îţi plac?

Nu-mi place făţărnicia. în primii ani când am venit la Chişinău am văzut atîta fățărnicie, încât am înţeles că niciodată nu voi putea iubi o femeie falsă. De aceea, îmi plac femeile sincere.

— Şi, dacă tot eşti căsătorit, trec direct la subiect: prin ce te-a cucerit soţia ta?

Poate asta mi-a și plăcut cel mai mult la soţia mea, sinceritatea. în plus, după mine, femeia trebuie să fie înţeleaptă, deorece ea stă în spatele bărbaţilor puternici.

încă un lucru: nu-mi plac femeile isterice care fac scandal din nimic. Eu sunt o persoană căreia îi place liniştea, de aceea nu mă imaginez alături de o femeie isterică.

— Cine este soţia ta şi cum v-aţi cunoscut?

Pe actuala mea soţie o cunoşteam demult, dar suntem împreună de 5 ani. Ambii suntem dintr-un sat şi o ştiam încă de când era mică, pentru că între noi este o diferenţă de 12 ani. O perioadă ne-am întâlnit şi apoi am cerut-o în căsătorie.

— Cum ai cerut-o de nevastă?

Ea a venit la Chişinău să înveţe la facultate. în același timp, părinţii ei nu acceptau ca noi să stăm împreună. Atunci am hotărât: mă însor. Am cerut-o în căsătorie în maşină, în drum spre casă.

A fost mare tămbălău, pentru că părinţii ei nu erau de acord cu dorința noastră de a ne căsători. Ei spuneau că fiica lor e prea tânără şi trebuie să mai aşteptăm un pic… însă, până la urmă, s-a rezolvat şi am jucat nunta la Chişinău, în 2008.

— Cum arată familia ta, e una patriarhală sau modernă?

întotdeauna am fost deprins să am grija de cineva, pentru că eram cel mai mare copil din familie şi am avut de grijă de surorile mele mai mici. De asta, probabil, sunt adeptul unei familii patriarhale, în care bărbatul conduce şi aduce banii în casă, iar rolul soţiei este să educe copiii şi să aibă grijă de familie.

Nu exclud ca soţia mea să aibă un serviciu şi o anumită libertate, dar în familie bărbatul e cel care conduce.

— Cum se împacă în capul lui Sandu Grecu femeile şi fotbalul? De fapt, pentru tine e important ca persoana de alături să-ţi împărtăşească pasiunea pentru sport?

îmi place când o femeie se pricepe la fotbal, dar asta nu e cel mai important lucru. Pentru mine, fotbalul și sportul au devenit o meserie căreia mă dedic în fiecare zi, dar normal că vine un moment când vrei să discuţi şi altceva decât sport. Aşa că nu-i nimic grav dacă o femeie nu e interesată de fotbal.

Nici la haine nu am o predilecţie pentru stilul sport, totul depinde de ocazie şi situaţie.

— Gelozia se strecoară în relaţia voastră? 

Eu cred că gelozia este rodul unei imaginaţii exagerate. Gelozia apare în momentul în care imaginaţia începe să te conducă. Eu încerc să o controlez şi nu am probleme.

Normal că există tentaţii în viață… Și în cazul meu, sunt fete care îmi scriu pe reţele de socializare, eu le răspund, dar nu întrec măsura. în plus, meseria mea presupune să comunic cu multă lume. De aceea, nu-mi permit să neglijez comunicarea cu diferite persoane, dar asta nu înseamnă că poate fi ceva serios.

— Crezi că dragostea pentru o singură persoană poate dura toată viaţa?

Pentru mine un model sunt părinţii mei, care sunt împreună de 35 de ani. Cred că e posibil ca o relaţie să dureze şi totul depinde de noi.

în plus, eu îmi doresc o familie numeroasă — cu 11 copii, cât o echipă de fotbal! Avem deja o fiică, dar ne rămâne încă mult de lucru… 

Distribuie articolul: