Un studiu arată că femeile care fac treburi gospodăreşti, plimbări în ritm rapid sau alte forme de exerciţiu fizic moderat au şanse de trei ori mai mari de a concepe un copil decât cele care îşi petrec marea majoritatea a timpului aşezate, scrie descopera.ro. Aceste rezultate au fost obţinute comparând stilurile de viaţă a 87 de femei care urmau un tratament de fertilizare in vitro, în anul de dinaintea începerii tratamentului.

Nu era vorba neapărat despre sport, ci şi despre activităţi precum ştergerea prafului, curăţarea cu aspiratorul, împingerea unui cărucior pentru copii în timpul plimbării sau munca în grădină. 

Autorii studiului realizat la Universitatea Carolina de Nord, SUA, afirmă că exerciţiul fizic împiedică organismul să producă prea multă insulină, despre care se crede că, în cantităţi mari, ar avea un efect nociv asupra dezvoltării ovulelor. Activitatea fizică ajută la menţinerea sensibilităţii ţesuturilor la insulină, ceea ce pare să protejeze ovulele de acţiunea negativă a unor cantităţi mari din acest hormon.

Distribuie articolul: