O tânără din SUA suferă de o boală rară, care face anii să nu lase urme asupra ei. Nu numai că nu îmbătrâneşte – aspect ce ar fi invidiat de multe persoane – însă încă are dinţii de lapte, iar din punct de vedere cognitiv nu a depăşit vârsta de 9 luni. 

Totuşi, oasele sale au 10 ani, iar în urmă cu ceva vreme începuse să aibă comportament de adolescentă, spun parinţii ei. 

Brooke Greenberg nu poate vorbi şi se deplasează într-un cărucior. E născută în 1993 şi suferă de o boală rară, cunoscută ca Sindromul X, relatează Medical Daily. 

Brooke

Brooke a încetat să mai crească la vârsta de 4 – 5 ani, motivele nefiind cunoscute. Potrivit medicilor care au consultat-o, nu suferă de nicio anomalie aparentă a sistemului endocrin ori la nivel cromozomial, care ar putea avea astfel de urmări. 

Întreaga viaţă a lui Brooke e învăluită de mistere ce nu pot fi pătrunse de medici. De cele mai multe probleme de sănatate au scapat brusc, la fel de repede şi de inexplicabil cum au apărut. A avut accident vascular cerebral, însă acesta nu a lăsat nicio urmă. La vârsta de 4 ani dormea şi câte 14 zile incontinuu. I-a fost găsită o tumoare la creier, însă aceasta a dispărut ulterior fără urmă. 

Brooke

Medicii o analizează îndeaproape, sperând că îi vor înţelege boala. Ei speră că dacă vor pătrunde tainele îmbătrânirii le vor descoperi şi pe cele ale morţii. Testele de până acum arată că Brooke ar putea avea o mutaţie care a “dezactivat” gena ce dictează îmbătrânirea, aşa că în prezent se încearcă descifrarea genomului său. 

Până când oamenii de ştiinţă vor găsi un răspuns (şi nu un tratament, pentru că părinţii lui Brooke refuză să creadă că ceva e în neregulă cu fata lor), mama va continua să răspundă că Brooke are 20 de luni. În cazul ei, anii fetei se transformă în luni. 

 

Distribuie articolul: