Clipul video pe care îl veți vedea mai jos are o semnificație aparte pentru proiectul Ola TABU, ori eroina acestuia, care este și mama soacră a Allei Donțu, plecată la ceruri la scurt timp după acest interviu, lăsând în urmă 5 copii, un soț iubitor și o mulțime de cupluri pe care le-a unit la Oficiul Stării Civile din Șoldănești. Înainte de plecare, Vera Cumatrenco a fost intervievata Allei și atunci a vorbit despre femei...

imageSunt Vera Cumatrenco, degrabă fac 55. Sunt căsătorită de 36 de ani, cu unul și același bărbat. Am 5 copii, dar de fapt am avut 9 sarcini. Soțul meu întotdeauna face niște glume, zicând: Soția mea a fost 45 de luni însărcinată, adică aproape că a avut o sarcină cronică.

M-am căsătorit la 18 ani. La 19 ani eram deja mămică. Am impresia că dragostea vine așa cum vine… dacă programam, am impresia că nu venea așa. A fost o dragoste la prima vedere. În două săptămâni am mers la Starea Civilă ca să depunem cererea de căsătorie. Nu știu dacă în aceste 2 săptămâni am înțeles ce înseamnă viața de familie…

Soțul era acel șarpe, iar eu – acea broscuță timidă și prostuță, care era hipnotizată și mergea spre el. Dar nu era șarpele cel odios, ci unul „de casă”, nu unul care mușca și otrăvea.

Nu contează vârsta, contează ceea ce a fost pus în sângele nostru; foarte mult contează și genele, pregătirea de acasă, cât de prietenă am fost cu mama sau dacă a avut o prietenă care, la momentul oportun, era lângă noi și a putut să ne ajute.

Eu mă vedeam pe post de Cenușăreasă, cu prinț și papucelul din smarald.

Mama a reacționat catastrofal la decizia de a mă căsători. Am fost crescută și educată în inocență, în pudoare, în credința că femeia trebuie să-și știe locul, că trebuie să meargă virgină la altar.

Spiritul femeii este neapărat independent de corpul ei. Filosofic, e un tot întreg, dar corpul este ceva ce ține de pământesc, ceva ce poate fi modelat. Contează altceva: felul cum gândește femeia, percepția sa asupra a niște lucruri, cum apreciază bărbatul, cum îl păstreză, cum îl vrea și îl educă ca să îl aibă. Cu bărbatul e același lucru.

image (1)

Nu vreau să fiu judecător femeilor care caută amorul în altă parte și nu vreau să zic NU. Poate că este mult mai amoral să trăiești lângă un om cu care să nu fii sincer și să fii lângă el doar din anumite considerente. De obicei, foarte mult stau femeile lângă un bărbat doar pentru că are casă, masă, copii, avere. Avem sute de motive…

Femeii nu-i ajunge confortul sufletesc dacă este rea, enervată. Nu că nu-i ajunge „actul” în sine, dar anume senzația că este dorită, că este iubită, că ea trebuie cuiva, că ea este aceea care face fericită pe cineva.

Nu este bine să simulăm extazul, dar noi cam întotdeauna simulăm. Și simularea asta cred că ne joacă festa, că-i facem pe ei să fie și mai orgolioși și mai egoiști; să le pară că ei pentru noi sunt totul, sunt eroi, marii prinți veniți călare pe cai, fără de care noi am fi nimic.

Sfat pentru femei: să discutăm… Viața de-atâta este în doi: pentru că se învață în doi.

Nimic nu este mai important decât să trăiești armonios cu EU-l din tine”, a mărturisit Vera Cumatrenco, în acel interviu.

Înger de femeieMamele care devin îngeri.
Femeia aceasta a plecat la ceruri, la scurt timp după interviu…așa a fost să fie… O mare parte din viata ei, ea a inregistrat căsătorii, dar și divorțuri. În rest, nimic serios.., decât că a născut copii, a educat oameni, a iubit, a iertat și nu a încetat să creadă în bunătate.

“Nimic nu este mai important, decît să trăiești într-un tandem armonios cu eul din tine.” – Vera Cumatrenco

#sufletdemama #olatabu #îngerdefemeie #mama #femei #agendasecreta #youbesc

Posted by Ola TABU on 6 Martie 2017

Foto: captură video

Distribuie articolul: