Le-am admirat pe ecrane, am citit despre ele în presă și am auzit numele lor legate de scandaluri. Ele sunt femei de succes de peste hotare, dar cu rădăcini basarabene. Originile lor ne sunt mai mult sau mai puțin cunoscute, impunîndu-se primatul altor valori: faimă, bani, renume, succes și carieră.
Cecilia Attias (Sarkozy) — Fosta Prima doamnă a Franței, Cecilia Sarkozy, își are rădăcinile în Moldova.  Tatăl Ceciliei, Aron Șuganov, era un evreu de origine rusă și română deopotrivă, originar din Bălți, care a emigrat din Basarabia înainte de Primul Război Mondial, la vârsta de 13 ani, luându-și numele André Ciganer.
Cecilia Sarkozy a dat dovadă de multă abilitate feminină și inteligență, reușind să se facă cunoscută și remarcată atât în Franța, cât și peste hotare, alături de nume foarte cunoscute ca cel a lui Nicolas Sarkozy. După divorțul cu președintele francez în 2007, Cecilia se căsătorește cu omul de afaceri Richard Attias.

Chiar la începutul campaniei electorale din Franța din acest an, Cecilia Sarkozy a fost abordată de presă pentru a face publică poziția ei vis-a-vis de potențiala victorie a fostului soț. În ciuda rivalității cu Carla Bruni, Cecilia se tțne mai presus de orice intrigă și, la întrebarea „Credeți că N. Sarkozy va câștiga alegerile?”, răspunde vioi: „desigur!”. Iar pe twitter, ea scria „Good luck to Nicolas Sarkozy, who is starting his campaign today”.
În pofida titlului de „ex primă doamnă”, Cecilia dă dovadă de o o diplomație mai mult sau mai puțin moldovenească. În 2004, cotidianul Liberation scrie „Cécilia Sarkozy, fière de n’avoir aucune goutte de sang français dans les veines, n’a rien d’une parvenue”, („Cecilia Sarkozy, ne având nicio picătură de sânge francez în vene, nu are însă nicio trăsătură de parvenit”).

O altă femeie cu rădăcini basarabene, sau mai bine zis bucovinene, este Mila Kunis (actriță în filmele „Black Swan”, „Friends with Benefits”).
Mila s-a născut la Cernăuți, iar când avea 7 ani, familia ei s-a mutat la Los Angeles.
Nu a avut o copilărie și o adolescență prea liniștită. La cei 11 ani, își începe drumul lung în cinematografie. Nu a avut timp pentru joacă și nebunii. Succesul i se datoreză muncii asidue în direcția artelor și studiilor terminate.
După succesul filmelor „Black Swan” și „Friends with Benefits”, Mila este în atenția refletoarelor de la Hollywood și devine noua imagine a casei Dior, făcându-și deja apariția la majoritatea evenimentelor fashion-week în rolul suprem de imagine a casei legendare.

Toate detaliile biografice le puteți “googla” cu succes. Ceea ce nu spune presa și biografia însă este numărul de nopți nedormite, copilăria și adolescența sacrificată și lipsa cronică de timp personal. Pe Mila Kunis a salvat-o ambiția și perseverența. Debutul cinematografic a fost la 11 ani, însă adevăratul succes a venit abia la 28. 

Distribuie articolul: