Femeile de vârsta lor stau liniștite la pensie și nici măcar nu visează să pășească pragul discotecilor sau să se aventureze sărind cu parașuta. Ele, însă, au reușit acest lucru! Onorabilele doamne despre care veți afla mai jos impresionează până la lacrimi prin pofta de viață și motivația pe care o posedă char și la vârste înaintate. 

1. Greta Pontarelli, 64 de ani. A reușit să devină cunoscută în SUA și în întreaga lume după ce a reușit să câștige mai multe competiții internaționale de Pole Dance (Dans la Bară). Cel mai impresionant este, însă, că dansatoarea a început să practice acest tip de dans cu doar 3 ani în urmă înainte să devină o adevărată victorioasă. Totul a pornit de la recomandarea medicilor de a-și trata osteoporoza prin gimnastică la bară.

 2. Ruth Flowers, 75 de ani. Și-a dorit să devină disc jockey la vârsta de 68 de ani. Au existat mai multe cauze care au motivat această dorință. Mai întâi a fost decesul soțului său, după o căsnicie de 50 de ani cu acesta. A încercat să-și ridice moralul un an mai târziu, când a vrut să intre într-un club de noapte, dar a fost oprită de pază, pentru că avea o vârstă prea înaintată. Atunci, Ruth a declarat, enervată: „Dacă voi dori, voi deveni DJ!” Zis și făcut, însă drumul său către succes n-a fost prea ușor. S-a antrenat timp de câțiva ani, după care au urmat evoluții în mai multe cluburi prestigioase din Marea Britanie. Femeia a căpătat și un pseudonim: Mamy Rock. Ruth s-a stins în mai 2014, la vârsta de 75 de ani, însă a făcut o adevărată atmosferă în cluburile de noapte. 

Yvonne Dowlen, 88 de ani. Acum 8 ani, Yvonne Dowlen, o femeie originară din Colorado, nici nu-și imagina că va încălța patinele. Un accident rutier, însă, i-aschimbat cursul vieții și a impus-o să practice patinajul artistic. După trauma primită în urma accidentului rutier, medicii i-au interzis categoric acestei bătrâne să practice patinajul. Yvonne, însă n-a ascutat de ei. A încălțat patinele și a ieșit pe gheață – acolo unde muncește asupra sa până astăzi. Femeia participă chiar și la competiții dedicate patinajului artistic. „Atunci când nu mă simt prea bine, mă uit la contemporanii mei, care asimilează oxigen din respirație artificială, zâmbesc și îmi încalț patinele”, spune excentrica Yvonne Dowlen.

    

Pat și Alicia Moorhead, 82 și 67 de ani. Atunci când a împlinit 82 de ani, Pat a sărit cu parașuta de 80 de ori, iar săriturile i-au luat doar 6 ore și jumătate. Dar săriturile cu parașuta nu sunt unica activitate pe care o practică soții Moorhead. Cuplul adoră să călătorească și nu se opreșt în loc niciun minut. Scopul celor doi este să descopere cât mai multe culturi și țări ale lumii.

Montserrat Mecho, 81 de ani. A sărit cu parașuta în premieră la vârsta de 49 de ani, iar de atunci, nu se mai oprește în loc niciodată. Din spusele ei, o încearcă o fericire imensă atunci când își face vânt din avion și se „taie” aerul rece cu greutatea corpului său.

Nora Brayer și-a dorit ca la a suta sa aniversare să zboare cu un avion. Așa a și făcut. Jumătate de zbor, a condus ea însăși avionul. Anterior, centenara a zburat cu balonul cu aer cald și cu helicopterul. 

Eleanor Cunningham și-a sărbătorit și ea a suta aniversare în zbor. După cum scrie Associated Press, centenara a decis să facă saltul chiar în ziua în care și-a sărbătorit ziua de naștere. Saltul propriu zis a avut loc la Saratoga Skydiving în Gansevoort. Dacă ați crezut că Eleanor a făcut pentru prima oară o astfel de escapadă, vă înșelați. Potrivit Albany Times Union, atunci când a împlinit 50 de ani, femeia a decis să încerce să facă schi, iar la 70 de ani – să-și încerce puterile într-un joc de golf. Se pare, însă, că Eleanor a avut nevoie și de „permisiunea” medicului, pentru a face acest salt incredibil. Medicul a fost OK cu decizia ei de a sări sâmbătă pentru că anume atunci se simțea și foarte bine. 

Foto: djmag.caadorepics.comomhu.comageofhappiness.rudailygazette.com

Distribuie articolul: