Ați resimțit o lipsă de energie, poate aveți insomnii sau adormiți mai greu? Ei bine, cercetătorii britanici au demonstrat că în luna februarie dormim mai rău, mai puțin, suntem mai stresați și epuizați. Conform unui studiu realizat pe un eșantion de 100.000 de respondenţi, s-a constatat că în luna februarie metabolismul este încetinit de temperaturile scăzute şi mulţi acuză lipsa de energie în orice fac, scrie click.ro.

Studiul a demonstrat că la bărbaţi, aceasta se manifestă prin nervozitate pronunţată, iar la femei prin problemele metabolice, stări de anxietate şi chiar claustrofobie spontană, apărută la ore nocturne.

 

 

În decembrie şi prima jumătate a lunii ianuarie, tranziţia de la căldură la frig produce un somn adânc. În februarie zilele întunecate, nopţile lungi şi căldura artificială din case predispune la insomnii, scrie aceiași publicație.

Pentru a contracara aceste efecte ale anotimpului, specialiştii britanici recomandă ca înainte de culcare camera să fie aerisită cel puţin o jumătate de oră. Înainte de somn e de asemenea recomandat un duş fierbinte.

Distribuie articolul: