Actorul american Paul Walker, decedat într-un tragic accident de automobil produs pe 30 noiembrie 2013, va apărea în cel de-al şaptelea opus al francizei „Furios şi Iute” cu ajutorul programelor de grafică digitală, informează mediafax.ro.

Studiourile Universal au anunţat că filmările pentru ce-al de-al şaptelea film din această serie cinematografică vor continua în ciuda morţii lui Paul Walker, unul dintre protagoniştii francizei. Acele scene vor fi realizate fără actor, cu ajutorul a patru dubluri şi a imaginilor digitalizate.

Paul Walker mai avea de filmat aproape jumătate din totalul scenelor sale din acest film. După moartea starului hollywoodian, producătorii au luat decizia de a menţine proiectul şi de a finaliza pelicula potrivit scenariului original. Presa americană vorbea la un moment dat despre înlocuirea actorului decedat cu fratele său, Cody Walker, însă zvonul a fost infirmat.

Producătorii americani au optat în schimb pentru patru dubluri şi pentru imagini generate pe computer. Specialiştii în această tehnologie se vor baza pe scenele deja turnate, pentru a “împrumuta” dublurilor chipul starului decedat, cu ajutorul graficii digitalizate. Nu este pentru prima oară când o astfel de decizie este luată în istoria cinema-ului. Pentru filmul Gladiator”, producătorii au folosit aceleaşi mijloace atunci când actorul Oliver Reed a murit brusc, într-un bar. Chipul actorului defunct a fost lipit pe peliculă în momentul morţii personajului său, Proximo, interpretat de o dublură.

Distribuie articolul: