O tunsoare nouă poate fi o sursă de bucurie sau de stres. Fie că îţi doreşti o schimbare de look sau doar un aspect mai sănătos al părului, ai nevoie de câteva sfaturi ca să ieşi relaxată şi fericită de la coafor.

  1. Hotărăște-te ce îţi doreşti. Câteodată ai tentaţia să te laşi pe mâna stilistului, însă doar tu poţi şti ce stil îţi este mai aproape, cum îţi place să-ţi porţi părul şi cât timp îi aloci în fiecare zi. Pentru un rezultat perfect, asigură-te că ştii care sunt preferinţele tale.
  2. Alege conform formei feţei. Nu toate coafurile care îţi fac din ochi la vedete, prietene sau cunoștințe te vor aventaja. Ai grijă să alegi una care va fi complementară formei feţei tale. Astfel, vei fi sigură că sunt puse în lumină trăsăturile frumoase ale feţei şi estompate sau camuflate defectele. O coafură aleasă bine poate face minuni!
  3. Nu uita de poze. Când te duci la coafor ia cu tine poze ale tunsorilor pe care le consideri potrivite. Revistele, internetul, chiar şi cataloagele de cosmetică pot să-ţi vină în ajutor. Chiar dacă eşti sigură de ceea ce îţi doreşti, nu totdeauna poţi fi sigură că stilistul a înţeles cu exactitate ceea ce i-ai explicat. O imagine poate înlocui o mie de cuvinte.
  4. Informează-te. Înainte de a te duce la frizerie, intră pe forumuri sau întreabă pe reţelele de socializare despre aceasta. Dacă nu ai fost până acum la acel salon, este foarte important să afli despre reputaţia pe care o are şi de experienţele altor clienţi. În acelaşi fel poţi primi recomandări privind stiliştii sau saloanele care te vor mulţumi.
  5. Fii realistă. Nu te aştepta la imaginea exactă pe care ţi-ai închipuit-o sau ai adus-o stilistului. În funcție de textura părului, starea lui, cât de deasă este podoaba capilară sau cât de subţire este firul de păr, acelaşi stil de tunsoare va arăta diferit. Nu uita că de coafurile vedetelor au grijă profesionişti care utilizează o mulţime de produse de styling, iar tu îţi doreşti un stil uşor de menţinut şi fără bătăi de cap dimineaţa.
  6. Atenţie. Fii atentă în timpul tunsorii. Notează toate acţiunile stilistului şi nu ezita să-i pui întrebări despre paşii pe care va trebui să-i întreprinzi acasă pentru a recrea efectul coafurii. De multe ori, după prima spălare îți dai seama că părul arată cu totul altfel decât atunci cănd ai ieşit din salon. Ai grijă la tehnicile şi produsele pe care le utilizează stilistul, pentru a evita surprizele neplăcute pe viitor.

Distribuie articolul: