Nici nu s-a terminat bine ediția din acest an a concursului Eurovision Song Contest, că fanii lui Sergey Lazarev au și început să boicoteze victoria Ucrainei, solicitând organizatorilor ca voturile să fie renumărate.

Internauții au lansat petiția online pe platforma virtuală Change.org, iar din cele 200 de mii de semnături, organizatorii au adunat până la această oră peste 150 000 de semnături, în timp ce dimineață nu se adunaseră nici măcar o treime din voturi. Printre semnatari se numără și Nikolai Baskov.

Prin această cerere, autorii mărturisesc deschis că își unesc eforturile pentru a contesta rezultatele concursului Eurovision:

„Înțelegem că voturile juriului și ale publicului sunt procese emoționale complexe, dar numărul de oameni care semnează petiția arată că nu a învins concurentul care a meritat. Avem dubii cu privire la corectitudinea și confidențialitatea acestui concurs și de aceea considerăm că rezultatele ar trebui să fie revăzute”, spun autorii.

cats

Petiția online nu a fost însoțită și de un anunț oficial al lui Sergey Lazarev de contestare a rezultatelor din finală ci mai degrabă de nemulțumirea lui Filipp Kirkorov – unul dintre autorii piesei interpretului, care i-a fost alături în Green Room în timpul anunțării rezultatelor și care contestă votul acordat de juriul din diferite țări ale lumii.

Revezi evoluția LIVE a lui Sergey Lazarev în finala Eurovision 2016, poziționată, în urma votării, pe locul III:

Foto: captură web, Instagram