După ce a devenit cunoscut faptul că Janna Friske este bolnavă de cancer, un post de televiziune din Rusia, în colaborare cu o organizaţie de caritate, a demarat o campanie de strângere de fonduri, bani care să acopere tratamentul ei într-o clinică din Germania. Suma colectată în doar 24 de ore este de peste un milion de euro, au anunţat iniţiatorii acţiunii. Inițiativa susținută de mulți colegi și admiratori ai Janei.

Pe 20 ianuarie, soțul Jannei și tatăl copilului ei, Dmitri Shepelev, a făcut o declarație oficială în care a spus că interpreta suferă de o formă gravă de cancer la creier. În aceeași zi, primul canal cu sprijinul Rusfonda au anunțat o strângere de fonduri pentru tratamentul lui Friske. Cei care au vrut să facă o donaţie au expediat un SMS cu numele interpretei. Costul unui astfel de mesaj este de 75 de ruble. Potrivit organizatorilor, dacă fondurile acumulate vor depăși suma necesară pentru a oferi îngrijire medicală artistei, restul banilor vor fi direcţionaţi spre ajutorarea copiilor bolnavi.

Ca rezultat s-au adunat în doar câteva ore mai mult de 48 de milioane de ruble. Pe Instagram au apărut deja etichete speciale cu numele artistei și în susținerea acesteia. Celebritățile, dar și fanii Jannei continuă să scrie cuvinte de încurajare pentru ea pe toate rețelele de socializare. Vezi mai jos emisiunea dedicată Jannei Friske în care a demarat strângerea de fonduri pentru a o ajuta pe artistă.

Sursa: UNIMEDIA, Woman.ru