Cuplul de viață și de scenă Nicolae Botgros și Lidia Bejenaru au sărbătorit zilele acestea 42 de ani din ziua nunții. Artiștii care sunt împreună la bine și la greu de peste patru decenii declară că familia este lucrul cel mai important în viața unui om. Cum au sărbătorit, aflați mai jos. Prezent în cadrul emisiunii Veranda, de la JurnalTV, Nicolae Botgros a povestit cu mare drag despre anii petrecuți alături de soția sa, Lidia Bejenaru, declarându-i dragostea încă o dată. “Am avut multe lucruri frumoase în viața mea, m-am îndrăgostit de Lidia când aveam încă 16 ani. Am avut mult noroc cu ea, sper să avem noroc și pe mai departe. Eram în România pe cinci, atunci când am avut aniversarea, dar noi ne bucurăm de fiul nostru, care ne duce numele mai departe”, declară maestrul. Și Corneliu, fiul lăutarului, spune că maestrul Botgros este un mare familist și un tată de excepție.

Nicolae Botgros povestește că a avut mare noroc de soţia sa. S-au cunoscut când aveau 15 și, respectiv, 16 ani, la culesul de prune şi de atunci nu s-au mai despărţit, chiar dacă au trecut şi prin momente grele. “Am avut şi lunecuşuri, am fost şi eu vinovat. Am mai avut nişte lucruri ca orice bărbat. Nu-i un secret aici, că eu n-am fost cel mai sfânt şi nici nu sunt cel mai sfânt bărbat. Suntem oameni. Şi până la urmă, a înţeles şi soţia, a înţeles şi familia”, a mai spus Nicolae Botgros pentru Publika la împlinirea vârstei de 60 de ani.

Nicolae Botgros este, de peste 40 de ani, în fruntea celei mai apreciate orchestre de muzică populară din întreg spațiul românesc. Împreună cu soția, Lidia Bejenaru, cântă de când se știu, reușind să înregistreze doar două albume pentru sine, unul pentru soție și un DVD cu piesele interpretei. Și aceasta pe lângă sutele şi chiar miile de materiale muzicale înregistrate cu interpreţii de muzică populară, atât de la noi, cât și de peste Prut.