Campania „Donez Cosiţa” a pornit în luna martie, cu intenţia de a solidariza societatea cu suferinţa femeilor bolnave de cancer mamar. La mijloc de mai, peste 225 de femei şi-au donat părul, care ulterior se va transforma în peruci. Pentru a le putea confecționa, organizatorii vă invită la Maratonul RunPink Moldova, mâine, 15 mai, ora 10:00, la Valea Morilor.

Încrederea şi puterea vor fi readuse pe chipul şi în inima a 15 luptătoare şi îndrăgostite de viaţă, asta deoarece pentru confecționarea unei peruci e nevoie de două sau chiar trei cosițe donate.

„Am făcut și totalurile donațiilor de păr, s-au colecat până în prezent peste 225 de cosițe. Acestea vor lua drumul spre România și vor ajunge pe mâna meșterului Stela Chiriloiu care le v-a transforma în peruci pentru femeile ce înfruntă cancerul. Vă mulțumim, licuricilor!”, au notat cei de la RunPink Moldova. Cosițe din România, Belgia Olanda sau Rusia au venit la RunPink prin colete poștale, iar o conațională și-a dăruit chiar fosta perucă, confecționată din păr natural, pe care a purtat-o atunci când suferea de cancer.

run pink

„Pentru prima dată mă tund din picioare și pentru prima dată voi fi cu părul atât de scurt, dar plăcerea de a dona și de a face acest gest minunat este mult mai mare”, a precizat pentru Jurnal TV prezentatoarea Tatiana Vornicescu. La fel ca și alte peste 200 de femei din Moldova, Tatiana a donat cosița, care are minim 20 de cm, pentru confecționarea perucilor destinate femeilor care luptă cu cancerul mamar.

Stela Chiriloiu este o peruchieră de peste Prut, cu peste 30 de ani de experiență în domeniu și colaborări în campanii similare. Ea va confecționa perucile în cadrul campaniei RunPink Moldova. „Fac această meserie cu mult drag și mă bucur că am posibilitatea să readuc zâmbetul pe chipurile persoanelor bolnave de cancer”, a declarat peruchiera. Aceasta a explicat procedura de confecționare a unei peruci și a demonstrat pe loc cum face acest lucru.

run pink parteneri

Dacă doriți să contribuiți la confecționarea acestor peruci, sunteți invitați mâine, 15 mai, ora 10:00, la Valea Morilor ca să alergați și ca să donați cosița pe loc, dacă veți dori. Bilete găsiți pe iTicket.md.

Foto: RunPink Moldova, Marinelle

Video: JurnalTV