Un studiu, organizat de Eurocom Worldwide, la care au participat 318 companii multinaţionale din Europa şi Statele Unite ale Americii, a demonstrat faptul că pagina de Facebook poate servi drept motiv de concediere.

S-a constatat că unul din cinci angajatori resping candidaţii pentru un loc de muncă din cauza profilului lor de pe site-urile de socializare.

Mai mult decât atât, aproximativ 40% din companiile care au acceptat să răspundă la întrebări verifică profilurile de pe reţelele de socializare ale potenţialilor angajaţi,si daca ceva nu le place pot respinge candidaturile din cauza postărilor.

“În secolul 21 oamenii învaţă că orice acţiune a lor lasă urme digitale de neşters”, a spus Mads Christensen, director la Eurocom Worldwide.

Conform aceluiaşi studiu, multe persoane au fost concediate din cauza fotografiilor sau mesajelor de pe site-urile de socializare. Este şi cazul profesoarei Ashley Payne, care trebuit să demisioneze de la o şcoala din Georgia, după ce a postat pe Facebook fotografii în care consuma alcool.

Asa ca reţelele de socializare pot fi o sursă atît de concediere, dar in anume cazuri şi de angajare…

Distribuie articolul: