Cele opt ore pe care le petreci dormind în fiecare noapte pot fi o adevărată comoară pentru frumusețea ta. În timpul somnului, corpul tău intră într-un proces de “revizie” generală, o perioadă de regenerare și reînnoire celulară.

Iar dacă îl ajuți și din exterior, dimineața te poți trezi cu o piele sănătoasă și păr strălucitor.

Ten strălucitor
Seara, înainte de culcare, curață-ți tenul cu grijă și folosește un exfoliant pentru a îndepărta celulele moarte de piele. Poți obține un exfoliant natural dintr-o lingură de mălai și puțină miere. Masează apoi amestecul pe piele și clătește cu apă călduță. După ce ai curățat pielea foarte bine, aplică în palme câteva picături de ulei de argan sau ulei de sâmburi de struguri și masează delicat pe toată fața. În acest fel, substanțele hidratante din ulei vor pătrunde treptat în piele pe parcursul nopții, iar antioxidanții vor lupta împotriva radicalilor liberi, responsabili pentru formarea ridurilor.

Adio coșuri!
Orele de somn pot fi folosite cu succes și pentru vindecarea acneei și în special a coșurilor inflamate și inestetice cu care te confrunți uneori. Remediile de urgență pentru coșuri, care acționează excelent peste noapte, sunt pasta de dinți, dar și uleiul din arbore de ceai. Curăță bine tenul, apoi aplică local puțină pastă de dinți sau ulei din arbore de ceai. Acestea vor reduce inflamația și vor vindeca acneea, iar până dimineață, coșul tău va fi diminuat semnificativ.

Gene mai lungi
Din cauza machiajului și în mod deosebit a mascarei, genele tale sunt sufocate, în special la rădăcină, iar într-un final cad. Și pentru că, cel mai probabil, nu poți renunța la mascara, oferă-le genelor un tratament de noapte care le va regenera. După ce te-ai demachiat foarte bine, aplică la rădăcină cu pensula puțin ulei de ricin. Acesta are un efect benefic în stimularea creșterii părului, oferind un plus de vitalitatea genelor tale. Poți face același lucru și pentru sprâncene, dacă le vrei dese și fortifiate. Uleiul de ricin poate fi iritant pentru persoanele cu pielea sensibilă. Dacă pielea ta nu-l poate tolera, provocându-ți usturime sau mâncărimi, folosește în locul lui ulei de măsline.

Fără pungi sub ochi
Poziția în care dormi noaptea poate face diferența dintre o privire luminoasă și una obosită și încercănată. Pungile de sub ochi, responsabile pentru “lookul” obosit, pot fi cauzate de poziția capului pe timpul nopții. Ai grijă să dormi pe o permă mai înaltă astfel încât capul tău să fie mai sus decât restul corpului. Împiedici astfel acumularea de fluide în zona feței, responsabile pentru aspectul de față umflată.

Dinți mai albi
Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru efectele sale benefice asupra dinților. Masat delicat cu periuța pe dinți, prin textura sa abrazivă, curăță eficient smalțul, lăsând dinții mai albi. Dar dacă te speli seara, înainte de culcare, cu bicarbonat, reacțiile pe care acesta le produce în contact cu saliva va avea un efect amplificat, îndepărtând mult mai eficient petele de pe dinți. Spală-te pe dinți cu bicarbonat și clătește-te bine, apoi ai grijă să nu mai bei sau să mai mănânci nimic înainte să te bagi în pat.

Distribuie articolul: