La aniversarea sa de 10 ani de activitate, salonul molDeco a decis să ofere clienților și prietenilor o expoziție cu picturile și grafica inegalabilei Eudochia Zavtur. Consacrată pe plan intrenațional ca unul din cei mai importanți artiști plastici contemporani din Republica Moldova, Eudochia Zavtur este acum din păcate într-o stare a sănătății deosebit de grea.  

afisaSalonul molDeco a expus pe parcursul anului 2013 câteva din lucrările artistei, iar prin vânzarea lor am putut contribui la continuarea tratamentului costisitor de care are nevoie. Am decis să organizăm o întreagă expoziție cu vânzare pentru a o putea ajuta împreună să poată reveni în forță la pictură.

Pe lângă 20 de lucrări în ulei din ultimii ani,  expoziția va cuprinde și 12 lucrări de grafică de carte realizată între anii 1986-2000,  inspirată din opera lui Eminescu și Poezia populară românească. Sunt lucrări de gravură aquaforte, deosebite prin tehnica lor tot mai puțin utilizată în arta modernă.  Anume aceste lucrări credem că pot trezi un interes sporit din partea publicului larg, pentru că pictorița nu va mai putea reveni vreodată la această tehnică, iar achiziționarea lor este o posibilitate excepțională de a intra în posesia unei părți incontestabile din tezaurul nostru cultural.

Expoziția de pictură și grafică a Eudochiei Zavtur „Din valurile vremii …” va fi deschisă pentru toți doritorii între 9 și 25 octombrie 2014, pe adresa salonului molDeco bd. Moscova 14/1.

Partenerul oficial al acestui eveniment este Ministerul Culturii din RM.

P

Distribuie articolul: