Expoziţia de fotografii, realizate de tineri şi copii cu dizabilităţi intelectuale, a fost inaugurată ieri (30 noiembrie), la Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

 

La expoziţia intitulată:” Lumea, aşa cum o văd Eu”, au participat cu lucrări proprii opt persoane, care au fost dezinstituţionalizate din Casa internat din Orhei, pentru copii cu deficienţe mintale. Iniţial, participanţii la expoziţie au cultivat câteva tehnici de bază de fotografiere, iar apoi au fotografiat singuri ceea ce au dorit. Cei mai mulţi dintre ei au surprins cu camera foto activităţi, momente şi personaje din viaţa lor zilnică – animale şi plante de care au grijă, oamenii apropiaţi, tot ceea ce se întâmplă în jurul lor.

„Ne dorim cu toţii să schimbăm lumea spre bine. Sunt clipe şi momente, pe care deseori oamenii fără dizabilităţi nu le observă, iar aceşti copii ne demonstrează încă o dată că au abilităţi variate şi demne de admirat”, a declarat, Ministrul Muncii și Asistenţei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Fotografii începători au participat la inaugurarea expoziţiei împreună cu oamenii apropiaţi. Ei au primit câte o diplomă de merit şi copii ale fotografiilor pe care le-au realizat. Lucrările de la ediţia anterioară au fost incluse într-un calendar de perete, care a fost distribuit participanţilor şi oaspeţilor.

Expoziţia este organizată pentru a patra oară de către “Keystone Human Services International Moldova Association” în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei (MPSF) şi este parte a Programului de acţiuni consacrat comemorării Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi.

Expoziţia este expusă în holul Ministerului MPSF din 30 noiembrie până la 7 decembrie, în cadrul aceste expoiții, doritorii pot să procure fotografiile realizate de copiii cu dizabilități.

Distribuie articolul: