În perioada 26 februarie – 1 martie, centru expozițional „Moldexpo” a găzduit expoziţia internaţională specializată „BEAUTY-2015”, ediţia a XVIII-a. Ce tendințe de frumusețe ne-au recomandat consultanții și specialiștii de profil, vă spunem în materialul mai jos.

La expoziția desfășurată zilele trecute la Chișinău, n-am putut să nu remarcăm Master-Class-urile organizare de către specialiștii locali și cei străini. Am tras cu ochiul, din fugă, la un atelier de lucru dedicat tunsorilor de primăvară. Hair stilista ne-a reamintit cât de mult contează ca vârfurile firelor de păr să fie tăiate, periodic, pentru a permite părului să crească mai lung, să „respire” mai ușurat și să fie mai sănătos. 

La Master-Class-urile de make-up, stiliștii au accentuat un detaliu important. În 2015, ținutele casual și cele de seară se vor completa cel mai bine cu machiaje nud, care imită perfect aspectul natural al tenului. 

La un alt Master-Class, am aflat că în 2015, vor fi la fel de solicitate machiajele semi-permanente, făcute de mâna specialiștilor calificați.

Un trend cosmetic care ne-a atras atenția în mod special este un produs care cu siguranță că și-ar găsi locul în sala de baie a oricărei femei. Vorbim despre apa micelară – o soluție-minune de curățare a tenului, care deschide porii și lasă pielea să respire și să se alimenteze cu oxigen. Un preț de 130 de lei pentru un flacon de apă micelară credem că este rezonabil pentru o lady care se respectă. Se găsește în magazinele și farmaciile de la Chișinău.

N-am putut trece indiferente pe lângă vitrina  cu miresme îmbietoare de peeling-uri și unturi pentru corp – produse căutate în mod special acest sezon, când pielea se exfoliază și are nevoie de hidratare. Consultantele unei farmacii din capitală ne-au comunicat că primăvara asta, cele mai solicitate peeling-uri/scrub-uri sunt cele fructate și cele cu ulei de avocado și măsline. În egală măsură sunt solicitate și unturile de corp cu arome de avocado, ulei de măsline și ulei de argan. Prețul unei astfel de produs se situează între 65 și 80 de lei.

Am rămas impresionate să aflăm că femeile din Republica Moldova solicită foarte mult și cremele care conferă fermitate sânilor și feselor! Prețul unui astfel de produs revoluționar, de tonifiere, pornește de la 80 de lei. Da, v-ați gândit corect. Crema „ridică” sânii și fesele.

Expoziția ne-a demonstrat că în acest an, la mare căutare rămân a fi și gelurile pentru unghii. Dacă suneți în căutarea unor modele de design pentru unghii, vă reamintim cele mai ferbinți tendințe ale primăverii

La fel de actuale rămân a fi și ojele cu gel. Nu subapreciați calitățile acestora. Ojele-gel conțin extrem de mulți nutrienți importanți pentru sînătatea unghiei. Adevărat e că și prețul unui produs calitativ e destul de înalt.

Atunci când ne-am apropiat de vitrina cu faduri profesionale, am înțeles că în primăvara anului 2015, cele mai abordate palete de culori sunt cele nud, bleumarin, roz pastelat și corai.

Apropo de accentuarea privirilor. În acest sezon, continuă să fie solicitate și genele false. Din spusele consultanților, femeile din Republica Moldova solicită genele artificiale care le imită genele lor naturale, atât după lungime, cât și după culoare. Prețul unui set de gene false pornește de la 40 de lei. 

O altă vitrină care ne-a ademenit cu aromele sale a fost cea de parfumuri orientale. Primăvara aceasta sunt solictate aromele dulci, florale și fructate.

Apropo de parfumuri. Zielele trecute vă povesteam despre un nou produs, promovat tot mai intens de către cele mai mari case de modă din lume: parfumul pentru copii. Am găsit parfumurile pentru copii și la „BEAUTY-2015”, iar prețul acestora este cu adevărat frumușel. Prețul unui flacon de parfum pentru fetițe pornește de la 200 de lei. 

Revenim cu un material despre accesoriile în trend pentru acest sezon, inspirate tot de la expoziţia internaţională specializată „BEAUTY-2015”.

Foto: Ellene Mocrii

Distribuie articolul: