Cei mai buni dansatori și-au dat întâlnire la Chișinău, în cadrul Campionatului Mondial de Dans Sportiv Tineret Standard 2014 și a competiției internaționale „Chișinău Open 2014”. Peste 60 de perechi din 35 de țări și-au etalat numerele de vals, slow-fox sau samba pe ringul de dans de la Palatul Republicii, sub privirile arbitrilor, relatează UNIMEDIA.

În urma finalizării celor două zile de concurs, câștigătorii au fost anunțați. Astfel, finaliștii Campionatului Mondial sunt șase perechi, pe locul trei fiind situat cuplul format din Danil Rostvinschi și Bîcov Alexandrina, care a reprezentat Republica Moldova.

Pe locul 1 se află perechea din Federația Rusă, iar poziția secundă este ocupată de tinerii din Estonia. Pe locurile cinci și șase s-au situat perechile din Federația Rusă și Estonia. 

Chisinau Open 2014

La competiția „Chișinău Open 2014”, rezultatele arată în felul următor. La categoria, Tineret Latin perechea formată din Marius Vâlcu și Diana Cojocar, reprezentanții Moldovei, au ocupat poziția întâi, pe cea de-a doua și a treia s-au situat perechile din Ucraina, în timp pe pozoția a patra, a cincea și a șasea, tinerii dansatori din Moldova.

Chisinau Standart

Tot în aceeași competiție, la categoria Tineret Standard, poziția întâi și șase a fost ocupată de reprezentanții Moldovei, cuplul Rostvinschi și Bîcov și, respectiv, Iurie Rusu și Ana-Maria Ceban. Pe poziția a doua se află Belarus, urmată de Norvegia, Croația și Ucraina.

Campionatul Mondial de Dans Sportiv Tineret Standard și competiția internațională „Chișinău Open 2014” s-au desfășurat la Chișinău în perioada 11-12 octombrie 2014, fiind organizate de Federația Dansului Sportiv din Moldova și Clubul Sportiv de Dans ”Codreanca”.

Foto: Ellene Mocrii