După o pauză lungă, sala mică a Teatrului Eugene Ionesco își redeschide astăzi ușile pentru spectatorii amatori de forme mici de teatru, care preferă o atmosferă intimă la spectacole, unde distanța dintre auditoriu și scenă practic nu există, iar spectatorii se află chiar în miezul acțiunii. 

Renovată și adaptată unui public de restrâns de 60 de persoane, Sala Studio “Cântăreața Cheală” va fi gazda experimentelor teatrale semnate atât de regizori din TEI, cât și din afara lui. Astfel, primul spectacol – VEGHE, de Morris Panych – îi aparține lui Veaceslav Sambriș și îi are ca protagoniști pe Irena Boclincă și Emilian Crețu. Se va juca în această seară, de la 18.30.

“Veghe” e o comedie neagră despre un tânăr cu traume profunde din copilărie și probleme de identitate sexuală, Kemp, si mătușa lui, Grace, pe care n-a vazut-o de treizeci de ani și care se află patul de moarte. Moartea ei, însă și, respectiv moștenirea, întârzie să vină, între timp între cei doi se formându-se o legătură bizară. În final, se dovedește că mătușa nu este deloc mătușă, ci un om absolut străin. Piesa abundă în umor negru și sarcasm, definitorii pentru opera lui Panych.

Săptămâna viitoare, pe 13 februarie, pe scena mică a Teatrului Eugene Ionesco, revine monospectacolului semnat de Vitalie Drucec, ”Ultima noapte la Madrid”, după textul lui Brian McAveri – ”Femeile lui Picasso” – în care fiecare dintre cele șapte femei definitorii din viața lui Picasso are câte un monolog. Ala Menșicov o interpretează pe Jacqueline, ultima sotie a lui Picasso, cea care a reusit să-i ofere calmul și stabilitatea tumultuosului pictor. ,,Este singura femeie care mă înțelege”, spunea Picasso despre aceasta.

Pentru luna martie este prevăzut proiectul regizorului neamț Andreas Merz cu actorii de la Ionesco, care monteză comedia „Urâtul”, a dramaturgului contemporan Marius von Mayenburg.

Detalii suplimentare despre spectacolele și proiectele noi aflați pe site-ul Teatrului Eugene Ionesco: tei.md sau pe pagina de facebook: facebook.com/TEI.md.
Biletele la spectacolele Teatrului le puteți fie rezerva la numărul de telefon (022) 233.833 sau online pe site, fie să le procurați online de pe iticket.md – o metodă rapida și simplă, fără taxe suplimentare.
Elevii, studenții și profesorii beneficiază de reduceri la spectacolele TEI, iar spectatorii care fac rezervări de la 300 de lei, pot solicita livrarea biletelor la domiciliu sau la birou. Teatrul Eugene Ionesco, (022)233.833, bd. Grigore Vieru 11

P

Distribuie articolul: