Mașini parcate pe pista pentru bicicliști, pietoni care merg pe ea, incomodând bicicliștii, precum și obstacole plasate intenționat pe „cărarea” destinată mijloacelor de transport pe două roți. Sunt problemele cu care se confruntă bicicliștii care se aventurează pe pista special destinată acestora, (parțial) amenajată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. AGORA a decis să facă un experiment și să vadă cum e să te plimbi cu bicicleta pe artera centrală a Capitalei. Așa că am parcurs întreaga arteră pe ambele părți. În acest prim material vă prezentăm experiența noastră pe direcția Buiucani - Botanica.

Totuși, e necesar să precizăm că amenajarea pistei e un proces care încă nu s-a încheiat. Mai mult, autoritățile locale ne promit că experiența bicicliștilor de pe bd. Ștefan cel Mare va fi cu totul diferită, odată cu finalizarea lucrărilor de reparație.

„Pista va rămâne așa până la instalarea indicatoarelor și marcajelor rutiere. Acum e șantier, o etapă când întregul bulevard se află în lucrări. Nu sunt instalate semne rutiere, cu excepția celor de până la începerea lucrărilor. Dar vă asigurăm că vor fi instalate”, ne-a spus șeful direcției Relaţii Publice a primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc.

„Trotuarele vor fi delimitate de carosabil prin instalarea unor obstacole, astfel încât mașinile nu vor putea intra pe trotuare sau piste pentru bicicliști”, a mai adăugat funcționarul.

Distribuie articolul: