Nu există nimic mai infernal decât cozile de la casele supermarketurilor în ajunul sărbătorilor de iarnă. Știm acest lucru și vrem să-l evităm cu orice preț. Dar cum trebuie să procedăm, astfel încât timpul de așteptare să fie minim, iar coșul de cumpărături să ajungă la destinație cât mai rapid? Cum să alegem anume ceea de ce avem nevoie și să nu intrăm în panică din cauză că nu am cumpărat mazăre pentru salate boeuf?

Echipa METRO Cash&Carry îți sare în ajutor cu câteva sfaturi care te vor scoate din impas.

5 sfaturi de combatere a rândurilor la cumpărături:

1. Oprește-te în spatele unui om cu coșul plin – oricât de ciudat nu ar suna, specialiștii afirmă că, în definitiv, se cheltuie cam 41 de secunde pentru a saluta clientul, a-i împacheta cumpărăturile și a-i spune „la revedere”, iar pentru marcarea fiecărui produs, în mediu, câte 3 secunde. Prin urmare, dacă cinci persoane cu mai puține produse vor fi înaintea ta, procesul va dura mai mult timp.

2. Alege atent casierul – în unele cazuri, trebuie să treci pe lângă casierii prea vorbăreți care îți analizează fiecare produs din coșul de cumpărături sau care îți spun care sunt beneficiile cărnii de porc în locul celei de pui. Un astfel de casier va reține cu aproape jumătate de timp extra rândul.

3. Analizează ceilalți cumpărători – la acest moment este relevantă nu doar cantitatea produselor pe care o au, ci și vârsta acestora. Statistic, o persoană în vârstă va fi deservită mult mai greu decât una tânără.

4. Pune produsele în ordine și cu codul de bare la suprafață – asta va scurta, în mod substanțial, timpul de așteptare, astfel încât casierul să reușească să scaneze rapid toate produsele. În aceeași ordine de idei, poți sorta produsele după categorie și dimensiune, astfel încât chiar și organizarea sau împachetarea acestora să ia cât mai puțin timp posibil.

5. Alege rândul care îți oferă posibilitatea ulterior de a ajunge la unul din 2 casieri – în acest fel, o să ai la final opțiunea de a apela la casierul care se eliberează rapid și vei fi scutit de așteptare.

Alte alternative?

Evident, există o altă opțiune bună pentru a te scuti de griji și a savura atmosfera sărbătorilor care se apropie: cumpărăturile on-line. Cu o astfel de platformă au intrat pe piață cei din echipa METRO. Acum calitatea și comoditatea
sunt la un pas distanță. Dacă ai deja lista cu toate cele necesare, inclusiv cantitățile și mărcile pe care ți le dorești, nu îți rămâne altceva decât să deschizi pagina magazinului și să plasezi comanda, iar aceasta îți va fi adusă exact la ușă într-un interval de timp potrivit.

Poți cumpăra carne de porc proaspătă pentru friptura de Crăciun, legume și fructe în asortiment mare, dar și condimente. În plus, de ce să pierzi timpul în ambuteiaje și cozi interminabile când poți plasa comanda online și folosi timpul pentru o curățenie generală sau pentru împachetarea cadourilor pentru sărbători. Dă frâu liber creativității pentru masa de Crăciun sau Revelion alături de
METRO – partenerul senzațiilor tale gustative!

P

Distribuie articolul: