Probabil te-ai confruntat şi tu măcar o dată în viaţă cu situaţia când mergând alături de un coleg de grupă sau de serviciu (de sex masculin), toţi cunoscuţii vă întreabă pe un ton zeflemitor „Chiar sunteţi simpli colegi sau e ceva mai mult?” Pentru multă lume prietenia dintre o fată şi un băiat nu poate exista şi asta pentru că în cele din urmă, cineva oricum se îndrăgosteşte de aşa-zisul prieten. Un sondaj efectuat recent arată că 80% din fete cred în prietenia dintre fată şi băiat pe când 70 % nu cred că există o simplă prietenie între sexele opuse. Cine are dreptate? Iată ce spun experţii:

Prietenie dintre fată şi băiat există doar atunci când:

Ambii sunt copii sau ambii sunt trecuţi de vârsta a doua
Cea mai frumoasă prietenie dintre o fată şi un băiat e atunci când tot ce pot împărţi aceştia sunt maşinuţe, păpuşi şi un teren de joacă.
O vârstă mai înaintată poate beneficia de aceeaşi prietenie: atunci când ambii au deja o familie, iar pericolul că s-ar putea îndrăgosti unul de celălalt este extreme de mic.

Între viitori iubiţi
Bernard Shaw spunea: “Prietenia dintre o fată şi un băiat – o relaţie dintre doi foşti iubiţi sau o relaţie dintre doi viitori iubiţi”. Doi oameni care petrec mult timp împreună e imposibil ca la un moment dat să nu aibă dorinţa să-l sărute pe celălalt, să-l cuprindă, să-l protejeze. Până la urmă, nici chiar pe cel mai bun “pur şi simplu” prieten nu ai vrea să-l dai la nimeni.


Foşti iubiţi

Totul deja s-a întâmplat între ei. Iar o dată cu punctual relaţiei, există două începuturi – ori se urăsc de moarte unul pe altul, ori rămân prieteni, dar asta numai în cazul când sentimentele ambilor s-au epuizat deja.

În secret

Această variantă survine când unul din membri este în secret îndrăgostit de celălalt, dar nu vrea să recunoască. Este una dintre cele mai dureroase prietenii, întrucât se văd în permanenţă şi doar unul din ei suferă.

Din cele cititie, vedem că nu prea există prietenie sinceră dintre o fată şi un băiat. Totuşi, cele mai frumoase relaţii de dragoste apar din simple prietenii, aşa că dacă ai un prieten bun alături, nu căuta în depărtare. Fericirea s-ar putea să fie chiar lângă tine.

Distribuie articolul: